Ondernemend

Fit zijn is voor iedereen belangrijk!

Daarom heeft Weerfit fysiotherapie & osteopathie, een nieuwe praktijk in Deventer, een geheel eigen methode ontwikkeld. De Center Point Methode is een onderzoeks-en behandelmethode die is ontwikkeld door de fysiotherapeuten en osteopaat van Weerfit om patiënten beter te kunnen behandelen.

Weerfit
Weerfit Fysiotherapie & Osteopathie heeft haar oorsprong in Enschede en is sinds 2010 een gevestigde naam. In juli 2019 is, vanwege het succes in Enschede, de stap gezet om ook een vestiging in Deventer te openen. Behalve de persoonlijke benadering die praktijkbreed wordt gehanteerd, heeft Weerfit ook haar eigen kijk op het lichaam. Door niet alleen te kijken naar het symptoom maar juist de oorzaak van het probleem aan te pakken, wordt er doelgerichter gewerkt en sneller voor een langdurig resultaat gezorgd. Om dit te bereiken maakt Weerfit gebruik van de Center Point Methode.

Fysiotherapie behandelmethoden
Over het algemeen wordt er binnen de fysiotherapie van uitgegaan dat het lichaam “symmetrisch” moet zijn. Zo moet het ene been net zo lenig zijn als het andere been of de linkerhand net zo sterk zijn als de rechterhand.

Een persoon maakt in het dagelijks leven veel handelingen die onbewust worden uitgevoerd. Deze bewegingen worden veelal met een bepaalde voorkeur gemaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hand waarmee je schrijft of de voet die je op de eerste tree van de trap zet.

Aangezien je de linkerkant vaak anders gebruikt dan de rechterkant, zal er logischerwijs ook een verschil in kracht en mobiliteit bestaan. Daarom gaat men bij Weerfit van een asymmetrie van het lichaam uit.

De Center Point methode
Door middel van een uitgebreid onderzoek met bewegingsanalyse bepaalt de therapeut wat de meest geschikte behandeling is bij een klacht. Vaak blijkt uit het onderzoek dat de patiënt niet meer symmetrisch kan bewegen, maar vast zit in een bepaalde voorkeurshouding.

Doordat de patiënt niet meer uit de voorkeurshouding kan komen, ontstaat er ergens in het lichaam een piekbelasting. Deze piekbelasting uit zich bijvoorbeeld in de rug, knieën of heupen. Het blijkt dat  blessures zich meestal ook ontwikkelen in de regio’s waar deze piekbelasting bestaat.

Om een patiënt van zijn klachten af te helpen wordt er een behandeltraject opgestart. Het traject bestaat uit 2 onderdelen; de voorwaarde creëren om vrij te kunnen bewegen en het in standhouden van deze bewegingsmogelijkheid.

Door middel van subtiele behandeltechnieken in zowel de wervelkolom als elders in het lichaam wordt de voorwaarde gecreëerd om vrij te kunnen bewegen. Om te voorkomen dat men weer in het oude patroon terugvalt, wordt een uniek en persoonlijk oefenschema opgesteld. Het schema zal de basis vormen om de fitste versie van jezelf te worden!

Wilt u meer weten over onze behandelmethode of online een afspraak plannen?

Kijk dan op de site weerfit-deventer.nl/afspraak-plannen of bel naar 057 – 0742010