112

Fietser vliegt tientallen meters door de lucht na ongeluk N35 Raalte

RAALTE – Bij een ongeluk op de N35 bij Raalte is afgelopen nacht een fietser ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeluk gebeurde even voor 00.30 uur op de kruising van de N35 met de N348 bij Raalte, in de volksmond beter bekend als ‘Kruispunt Bos’. De hulpdiensten, waaronder meerdere ambulances, politiewagens en een traumahelikopter, kwamen met spoed naar de ongevalslocatie. Een fietser (man) werd tijdens het oversteken van de provinciale weg geschept door een automobilist. Dit gebeurde op een kruispunt die beveiligd is met verkeerslichten. Volgens de politie waren de verkeerslichten in werking tijdens het ongeval. De fietser werd vol geschept door de auto en kwam tientallen meters voorbij de kruising op het asfalt terecht. Hij raakte ernstig gewond. Het ambulancepersoneel heeft zich over het slachtoffer ontfermt waarna hij nog voor aankomst van de traumahelikopter met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle is gebracht. De automobilist kwam met de schrik vrij. De automobilist was in ieder geval niet onder invloed en kon na het geven van een eerste verklaring naar huis. De auto raakte zwaar beschadigd en wordt na het politie-onderzoek afgesleept.

De fietser kwam vanaf het fietspad langs de N348 vanuit de richting van de spoorwegovergang en wilde oversteken richting de bebouwde kom van Raalte. De automobilist reed op de N35 vanuit Zwolle richting Almelo. De N35 werd afgesloten in de richting van Almelo. Verkeer in tegengestelde richting kon wel blijven passeren. De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. De weg is naar verwachting tot diep in de nacht afgesloten.