Stedendriehoek

Cursus Auto te water bij Zwembad de Schaeck

TWELLO – Op zaterdag 22 oktober verzorgt Zwembad de Schaeck in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en de Gemeente Voorst een cursus Auto te water. De cursus wordt gegeven door Duikschool divearound, die wordt ondersteund door duikers van Duikschool Divers.

 

De cursus duurt een uur, waarbij er een gedeelte theorie en natuurlijk een gedeelte praktijk is. Deelname aan deze cursus is gratis. Het praktijkgedeelte wordt gegeven in het doelgroepenbad, waarbij de bodemdiepte 1.50 meter is. Toeschouwers zijn van harte welkom bij Auto te water; zij kunnen in het doelgroepenbad prima kijken naar deze spectaculaire activiteit.

De cursus wordt gegeven in groepen van acht personen. Inschrijven voor deze cursus is verplicht en kan via de website van Zwembad de Schaeck: www.deschaeck.nl. Om 13.00 uur start de eerste groep met de theorie, om 13.30 uur zullen zij te water gaan. De activiteit wordt afgetrapt door een paar prominenten, die om 13.20 uur de auto in stappen. Daarna start om 13.30 uur de tweede groep met de theorie, en zij gaan om 14.00 uur het water in. De minimale leeftijd van de deelnemers is 10 jaar. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk, indien de kinderen oud genoeg zijn, om aan de cursus deel te nemen met het complete gezin.  Om de oefening in het water zo realistisch mogelijk te maken, is het aan te raden om in gewone kleding in het water te gaan, en niet in badkleding.

Als extra aanvulling op het Auto te water, wordt er ook nog een kantelsimulator op de zonneweide geplaatst. Bij de kantelsimulator wordt gebruik gemaakt van de expertise van het Bureau Rij- en verkeersveiligheid.