Stedendriehoek

Energiek avondje over zonnepanelen

ZUTPHEN – Steeds meer mensen hebben zonnepanelen op hun eigen dak of overwegen deze aan te schaffen. Er is ondertussen heel veel mogelijk op dit gebied. Om hierbij juiste keuzes te maken, heb je goede informatie nodig. Tijdens het Avondje Energie ‘Opwekken zonne-energie’ vertelt expert Gertjan van der Goot, van de onafhankelijke vergelijkingssite CompareMySolar, over onder andere de geschiktheid van je dak, de verschillende zonnepanelen, prijzen en opbrengsten.

Voor mensen die geen panelen op hun dak kunnen of willen hebben, bestaat de mogelijkheid om op een andere manier toch duurzame zonne-energie op te wekken. Zij kunnen deelnemen aan een zonnepark. Vanuit ZutphenEnergie (ZE) is een aantal coöperaties opgericht voor de opwek van zonne-energie. Hoe men aan een van deze vier collectieve zonneparken kan deelnemen en wat de voordelen zijn, vertelt Greet Jongerling, voorzitter van de coöperatie.

Dit Avondje Energie is op maandag 13 mei van 19.30 tot 21.00 uur in de Energiewinkel aan de Overwelving, naast C&A. Graag aanmelden via contact@zutphenenergie.nl. Iedereen is welkom en deelname is gratis.