112

Auto brandt uit in Deventer, politie doet onderzoek

DEVENTER – Rond 00:10 uur ontdekten buurtbewoners een brandende auto aan de Koningin Julianastraat in de wijk Keizerslanden.

De brandweer was snel ter plaatse om de auto te blussen, wat gepaard ging met enorme rookontwikkeling. Ook de politie was massaal aanwezig en zette een groot deel van de straat af als plaats delict. Omdat er geen andere voertuigen dichtbij geparkeerd stonden sloeg het vuur niet over. De auto brandde volledig uit. De politie doet onderzoek naar de oorzaak, het vermoeden is dat er sprake is van brandstichting. Vlak bij de brandende auto hangt een beveiligingscamera, de hoop is dat daar iets bruikbaars op te zien is. Wie camerabeelden heeft uit de omgeving of rond middernacht iets verdachts heeft gezien wordt verzocht contact op te nemen met de politie. 

Deze brand is inmiddels de 16e verdachte, nachtelijke brand in de stad van 2023. De meeste branden vonden plaats in de omgeving van de Ceintuurbaan en in- en rond Keizerslanden. De politie kan nog niet zeggen of er sprake is van een verband tussen (een deel van) de verschillende branden.