112

Veel rookontwikkeling bij uitslaande schuurbrand Raalte

RAALTE – Aan de Westdorplaan in Raalte is vannacht rond 2:40 uur brand uitgebroken in een grote schuur midden in een woonwijk. Bij aankomst van de brandweer stond de schuur volledig in brand en sloegen de vlammen er aan de voor- en achterzijde uit. Vanwege de krappe bebouwing en het risico op overslag naar woningen en andere schuren werd door de brandweer opgeschaald naar ‘Grote Brand’. Meerdere bluswagens, watertankwagens en een hoogwerker kwamen ter plaatse. Ook werd er een groot watertransport aangelegd vanaf een waterput aan de rand van de wijk. 

De brandweer heeft uiteindelijk weten te voorkomen dat het vuur over sloeg naar andere woningen of schuren, die soms nog geen meter uit elkaar stonden. Wel is bij een achterliggende woning het dak beschadigd door de hitte van de brand, maar ook daar heeft de brandweer kunnen voorkomen dat er daadwerkelijk brand ontstond. De schuur is volledig uitgebrand en wordt door een kraan uit elkaar getrokken zodat er goed kan worden nageblust. Volgens een woordvoerder van de brandweer stond er in de schuur ondermeer een caravan, welke volledig is verwoest. Over de oorzaak is nog niets bekend, dat wordt onderzocht mits de sporen niet door de brand verloren zijn gegaan. Er is geen sprake van asbest.

Er raakte niemand gewond. Bewoners van naastgelegen woningen waar het vuur naar dreigde over te slaan, of die vol in de rook stonden, zijn op eigen gelegenheid hun woning uit gegaan. Alle bewoners kunnen in de loop van de nacht weer thuis slapen. De verwachting is dat de brandweer nog enkele uren bezig is met het slopen van de schuur en nablussen van de restanten. De Westdorplaan is afgesloten voor alle verkeer.