Sport

Albatross wint van koploper Epe

EPE – Albatross heeft zondagmiddag goede zaken gedaan bij de uitwedstrijd tegen sv Epe. De voetbalvereniging won van de koploper met 1-2 in een wedstrijd, die saai begon maar spannend eindigde.

De wedstrijd tussen sv Epe en Albatross begon een beetje rommelig. Na ongeveer zes minuten raakte een speler van Albatross Frank Weyn, na een kopduel met een speler van sv Epe, geblesseerd. Beide spelers kwamen er niet ongeschonden vanaf; Frank met een forse hoofdwond en de speler van de thuisploeg met een lichte hersenschudding en een behoorlijke bult op zijn voorhoofd. Nadat de wedstrijd zo’n tien minuten heeft stilgelegen vanwege blessurebehandeling, kon de wedstrijd worden hervat. Zowel Epe als Albatross zetten druk, maar wisten geen enkele kans te benutten. De eerste 35 minuten waren dan ook behoorlijk rommelig van beide kanten.

In de 40ste minuut gebeurde er toch iets wat er de hele eerste helft al wel aan zat te komen. De spits van Albatross, Luke van Werven, wist zich weg te draaien van een verdediger van sv Epe en wist te scoren, waarmee Albatross 0-1 voorstond. Albatross wist deze stand vol te houden tot aan de rust.

De tweede helft begon Epe sterk. De spelers creëerden veel gevaarlijke kansen en wisten dan ook uiteindelijk via een fraaie voorzet de 1-1 te maken. Epe bleef aanzetten maar kreeg de bal niet in de goal. De keeper van Albatross Marvin de Bont keepte een goede wedstrijd en hield Albatross op de been. Ongeveer 20 minuten voor tijd wist Albatross via een vrije trap te scoren; Luke van Werven knikte de bal achter de doelman van Epe, waardoor zij opnieuw op achterstand kwam.

De laatste tien minuten bleef het spannend. Albatross ging steeds verder naar achteren, terwijl Epe druk bleef zetten op de goal. Desondanks wist Albatross de 1-2 voorsprong te verdedigen, waardoor zij met 1-2 won van de koploper in de derde klasse.