Ondernemend

Personal trainer loopt gewoon met me mee

Drie jaar geleden startte Paul de Lange bij Ten Tije sport & wellness beleving, begeleid door personal trainer Maurice Janssen. De klik was er meteen. “We hebben continu samen hard gewerkt aan mijn persoonlijke doelen. Het volgende is al zondag 5 februari: 16 kilometer hardlopen tijdens de Midwinter Marathon. En het leuke is: Maurice loopt gewoon zelf ook mee!”

De Lange heeft een lange lijst van louter positieve ervaringen in de afgelopen drie jaar. “Maurice traint inmiddels ook mijn vrouw, zo goed is de verstandhouding en zijn manier van werken. Zijn Total Body Fitness-programma kan ik echt iedereen aanraden. De opbouw in zijn workouts is perfect voor mij. En hij stimuleert me ook op alle fronten; als ik ’s ochtends om 6.45 uur ga hardlopen in de vrieskou, loopt Maurice gewoon mee. Heel bijzonder toch?”

Paul is directeur/eigenaar van Intrapec, dat recent vanuit Apeldoorn is verhuisd naar Spankeren. Het bedrijf is gespecialiseerd in het (op maat) ontwerpen en vervaardigen van verpakkingen en displays van golfkarton. Hij is een druk baasje, maar gunt zichzelf wel de tijd om twee keer per week te sporten bij Ten Tije, plus één keer per week een looptraining voor zichzelf. “Ik ben onlangs 50 geworden en heb mijn lichaam toch te lang niet goed onderhouden. Als ondernemer heb je nog weleens de neiging iets te veel te drinken en verkeerd te eten, zeker een Bourgondiër als ik, maar op mijn 47e ontwikkelde ik het besef dat ik met dit lichaam nog graag minimaal twintig à dertig jaar verder wil. Ik had op dat moment juist wat vervelende blessures achter de rug en besloot dat het roer echt om moest. Nee, ik ben niet drastisch gestopt met een lekker glaasje, maar sta nu wel meer stil bij mijn voedingspatroon.”