Stedendriehoek

Kampeerbeurs in Americahal

APELDOORN – De eerstvolgende SVR-Vakantiebeurs wordt gehouden op zaterdag 28 januari van 10.00 tot 16.00 uur in de Americahal, Laan van Erica 50 te Apeldoorn. Circa 350 kampeerboeren uit binnen‐ en buitenland vertellen graag over de vele voordelen van de Stichting Vrije Recreatie (SVR) en natuurlijk adviseren zij de beursbezoekers juist bij hen vakantie te komen vieren. Er wordt gestrooid met gratis vakanties (kamperen of logeren) voor de zoveelste bezoeker en bovendien is er alle gelegenheid om voordelig producten van de boerderij te kopen.

Volgens recente onderzoeken was Nederland in het afgelopen jaar wederom het meest bezochte kampeerland van Europa. Internationale kentekens op campers en auto’s met caravan of ander kampeermiddel op onze wegen bewezen dat Nederland het kampeerland bij uitstek is. Opvallend daarbij is, dat bij veel recreanten het kamperen bij de boer nog steeds aan populariteit wint en dat voor veel kampeerders, jong en oud, de grote hypermoderne camping met voorzieningen als zwembaden en disco’s geen ‘must’ meer is; velen geven de voorkeur aan de rust van de camping op het platteland, het contact met de boer en het echte boerenleven. Evenals in voorgaande jaren was dit voor de SVR ook dit jaar weer duidelijk merkbaar, waarbij vooral de jonge kampeerders kozen voor de rust, ruimte en betaalbaarheid van de tweeduizend SVR-campings in binnen‐ en buitenland.

Topbestemming

Enthousiast wordt zelfs wel gezegd dat Nederland kampeerland bij uitstek is en blijft, maar dat laatste is voor de grondlegger van het Kamperen bij de Boer, de SVR, toch wel een beetje onvoorzichtig. In het halfjaarlijkse informatieblad wordt gewezen op de toenemende kans dat toeristen Nederland juist als vakantieland gaan mijden, onder meer door de heffing van de steeds hoger wordende toeristenbelasting, door de SVR dan ook omgedoopt tot toeristenboete. Samen met enkele landelijk opererende organisaties maakt ook de SVR zich sterk in een gezamenlijke poging de overheid te overtuigen van de noodzaak om te zorgen dat Nederland voor binnen‐ en buitenlandse toeristen een topbestemming blijft. De Nederlandse economie zou er wel bij varen. Door deze samenwerking en gesteund door de media – waarvan een enkele de toerist zelfs ‘melkkoe van gemeenten’ noemt – is de SVR voorzichtig optimistisch gestemd en verwacht, ondanks kritische geluiden, dat ook in 2017 weer veel recreanten Nederland als hun vakantieland zullen bezoeken.

De toegang tot de beurs in de Americahal is vrij voor SVR-donateurs op vertoon van de geldige donateurspas. Niet-donateurs betalen €5,-. Parkeren is gratis. Zie voor meer informatie de website www.svr.nl