112

Jeugdwedstrijd loopt uit de hand “KNVB doet onderzoek”

Foto: VV Albatross

UGCHELEN- Een jeugdwedstrijd tussen Albatross J016-2 en NSC Nijkerk JO16-1 is zaterdagmiddag gestaakt wegens wanordelijkheden op het sportveld. Dat meldt de KNVB.

De wedstrijd werd bij een stand van 1-5, in het voordeel voor de ploeg uit Nijkerk gestaakt wegens wanordelijkheden, zo blijkt uit de wedstrijdgegevens. De KNVB bevestigt dat de wedstrijd inderdaad is gestaakt wegens wanordelijkheden. Om wat voor wanordelijkheden het gaat, kan een woordvoerder van de voetbalbond nog niets zeggen. “Dit wordt onderzocht door de tuchtcommissie”, wel neemt de bond contact op met de scheidsrechter van de jeugdwedstrijd voor nazorg.

De voorzitter van NSC Nijkerk laat tegenover dagblad de Stentor weten nog niets te kunnen zeggen omdat het voor hem nog niet duidelijk is wat er precies is gebeurd en wil dit is eerst uitzoeken. VV Albatross was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Het is het tweede incident van afgelopen weekeinde op de sportvelden. Het ging mis tijdens de wedstrijd Columbia JO19-1 uit Apeldoorn en Veensche Boys JO19-1 uit Nijkerkerveen. Het ging aan het einde van het duel mis. De jeugdige grensrechter (14) van Columbia kreeg daarbij een klap op zijn achterhoofd. Ook dit incident is nog volop in onderzoek bij de KNVB laat de woordvoerder weten.