Stedendriehoek

Consumenten blijven kiezen voor een prepaid simkaart

Je hebt waarschijnlijk al veel abonnementen lopen: internet, tv en bellen thuis, een of meerdere streamingdiensten (zoals Netflix), de sportschool, het openbaar vervoer, enzovoort. Velen hebben al meerdere abonnementen lopen en kiezen er dus voor om een prepaid simkaart (of eSim) aan te schaffen. Dat is niet vreemd, want met prepaid heb je controle over je kosten en zit je niet vast aan een abonnement. Lees hier meer over de keuze voor prepaid.

Behoefte aan prepaid simkaart
Hoewel abonnementen over het algemeen in populariteit stijgen, zorgt dat niet voor minder vraag naar mobiele diensten bellen, sms en internet voor prepaid. Sterker nog, het aantal mensen dat op zoek is naar een prepaid simkaart, is in de afgelopen 6 maanden met ongeveer 20% gestegen.

Met het bovenstaande wordt duidelijk dat men voor prepaid blijft kiezen. Hierdoor zijn er vele providers actief op het gebied van prepaid en blijven providers hun aanbod van prepaid aanpassen. Dit maakt het vergelijken van het prepaid aanbod makkelijker en zorgt ervoor dat je voordelig uitkomt, wanneer je voor prepaid kiest. Hierbij is het nu ook mogelijk om voor eSim te kiezen. Hieronder wordt dat verder besproken.

eSim voor prepaid
Met de ontwikkeling van eSim, heb je op het gebied van prepaid nu twee keuzes: een prepaid simkaart en eSim. Eigenlijk verandert er niets wanneer je voor eSim kiest, behalve dat je geen prepaid simkaart nodig hebt (en deze dus ook niet toegestuurd krijgt). Alles wordt online geregeld, met het voordeel dat je direct online je prepaid kunt activeren en gebruiken. Wachten is niet meer nodig!

Houd er wel rekening mee dat je telefoon eSim-ondersteuning nodig heeft. Dit zijn voornamelijk nieuwere telefoons, zoals recente iPhone en Samsung Galaxy modellen. Controleer vooraf goed of jouw telefoon eSim ondersteunt!

Prepaid eSim providers
Momenteel is prepaid eSim alleen bij Simyo mogelijk. Het voordeel hiervan is dat je uit goedkope bundels kunt kiezen en voordelig uitkomt. De verwachting is toch dat meer telecomproviders in de toekomst eSim voor prepaid zullen aanbieden.

Behoefte aan internet
Er is verder ontzettend veel behoefte aan internet op smartphones. Natuurlijk zijn we allemaal meer online, en wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van het internet om contact te houden met onder andere familie, vrienden, kennissen en collega’s. Het internet wordt vaak gebruikt, omdat je op die manier snel kunt berichtjes kunt sturen via WhatsApp en direct ergens naar kunt zoeken (ook wanneer je niet thuis bent). Een van de meest belangrijke voordelen is dat het mogelijk is om te videobellen, wanneer je belt via het internet. Dit is niet mogelijk wanneer je ‘normaal’ belt via je telefoon. Vooral wanneer je familie, vrienden en/of bekenden in het buitenland hebt, is het fijn dat je elkaar ook kunt zien.

Hierbij wordt dus vaak gebruik gemaakt van prepaid internet, omdat men buitenshuis ook ‘online’ en bereikbaar willen zijn. Het mooie aan prepaid is dat je daarvoor geen abonnement nodig hebt: opwaarderen doe je wanneer jou het uitkomt. Zo heb je meer controle over je kosten. Je vergelijkt prepaid internet bij prepaidsimkaart.net.