112

Automobilist gewond na harde botsing tegen boom

Bij een zwaar auto-ongeluk op de Zwolseweg tussen Apeldoorn en Wenum Wiesel, is een man gewond geraakt. Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht.

Rond 04.00 uur hoorden omwonenden van de Zwolseweg, een harde klap waarna zij gingen kijken. Buiten troffen zij een zwaar beschadigde auto aan die even daarvoor tegen een boom was geknald. De omwonenden belden direct 112.

Meerdere ambulances, brandweerwagens en een traumahelikopter werden opgeroepen en richting de Zwolseweg gestuurd. Laatst genoemde kon vanwege het weer niet vliegen. Het mobiel medisch team was genoodzaakt om per auto richting Apeldoorn te komen.

De toegesnelde hulpdiensten troffen ter plaatse een witte Peugeot aan waarvan de bijrijderskant volledig was ingedeukt. In het voertuig zat alleen de bestuurder. De bestuurder was aanspreekbaar, maar wel gewond. De brandweer heeft de deur moeten verwijderen om de bestuurder uit zijn benarde positie te kunnen bevrijden.

De gewonde bestuurder is daarna door ambulancepersoneel ter plekke nagekeken en behandeld. De komst van het mobiel medisch team, werd niet afgewacht. De ambulance vertrok met spoed naar het Isala ziekenhuis in Zwolle. Een politieauto volgde de ambulance naar het ziekenhuis.

De Zwolseweg was vanwege het ongeluk volledig afgesloten. De zwaar beschadigde auto is door een berger afgesleept. Nadat de bergingswerkzaamheden waren afgerond werd de weg weer vrijgegeven.