112

Autobrand en explosie bij bedrijfspand in Apeldoorn

Een onrustige nacht in Apeldoorn. Afgelopen nacht vonden er twee incidenten plaats waarbij (vermoedelijk) zwaar vuurwerk bij is betrokken. Eén autobrand en een explosie bij een bedrijfspand. 

Rond 00.30 schrokken bewoners van de Pelikaanlaan in Apeldoorn wakker van een gigantisch harde knal. Meerdere buurtbewoners geven aan dat zij rechtop in bed zaten. Toen zij gingen kijken zagen zij een auto in brand staan. De brandweer werd gebeld en zij wisten het vuur te doven. Naast de brandende auto stonden geparkeerde auto’s aan weerszijden, zij raakten door het snelle optreden van de brandweer niet beschadigd. 

De auto waar de brand in had gewoed, moet als verloren worden beschouwd. 

Omdat er naast brand aan de voorzijde ook onder de auto brand woedde. Gaan zowel de brandweer als politie uit van brandstichting. De omgeving van de auto werd afgezet met linten en forensisch rechercheurs gaan in de loop van de dag onderzoek verrichten. 

Nog geen drie uur later, om 03.10 uur werden bewoners van de Arnhemseweg opgeschikt door een knal. Toen bleek dat er een “explosie” had plaatsgevonden bij een bedrijfspand. De ruiten van het pand waren gesneuveld en lagen enkele meters verspreid voor het pand. In het pand was brand ontstaan. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en doofde het vuur. De kozijnen van het pand waren ontzet. 

De politie doet onderzoek en gaat uit van brandstichting. Vermoedelijk is er zwaar vuurwerk tegen het pand gegooid. 

De recherche onderzoek beide incidenten.