112

Auto in brand gestoken in Apeldoorn politie doet onderzoek

APELDOORN- Een harde knal gevolgd door een oranje gloed. Bewoners van de Koperslagersdonk maakte dat dinsdagavond mee. Al snel bleek dat er een geparkeerde auto in brand was gestoken. 

Even voor 23.00 uur horen bewoners van de Koperslagersdonk een harde knal, als zij gaan kijken zien zij een oranje gloed wat al snel een autobrand blijkt te wezen. De brandweer wordt gebeld maar bij aankomst van de brandweer slaan de vlammen al meters uit de achteruit van de geparkeerde auto. De brandweerlieden wisten te voorkomen dat de vlammen zich verder verspreiden maar desondanks kan de auto als verloren worden beschouwd. 

Eén opvallend detail is dat de brand begonnen is in de achterzijde van de auto. Aan de kant waar de vlammen uit het raam sloegen, zat een soort ducktape. 

De politie gaat uit van brandstichting, mede omdat er verdachte goederen zijn aangetroffen rondom de auto, waaronder een handschoen.

De auto is door de politie met linten afgezet. Forensisch rechercheurs gaan morgen in de loop van de ochtend verder onderzoek doen naar de autobrand.