112

Ernstig ongeluk Apeldoorn “er staan wel tientallen mensen te kijken”

APELDOORN- Bij winkelcentrum Anklaar heeft woensdagmiddag een ernstig verkeersongeluk plaatsgevonden. Daarbij is een vrouw zwaargewond geraakt. 

Het ging rond 14.00 uur op de Laan van Zevenhuizen. Een voetgangster werd tijdens het oversteken geschept door een bestelbus. De vrouw kwam hard ten val en raakte zwaargewond. Meerdere ambulances en zelfs een traumahelikopter kwamen ter plaatse voor medische zorg. De vrouw is vervolgens per ambulance met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. 

De aanwezige agenten namen verklaringen op van getuigen en van de betrokken bestuurder. Hij is door agenten meegenomen naar het bureau voor het afleggen van een verklaring. 

De Laan van Zevenhuizen werd vanwege sporenonderzoek door de dienst ongevallen analyse afgesloten. Het onderzoek richt zich er voornamelijk om te achterhalen hoe het ongeluk heeft kunnen plaatsvinden. 

Tijdens de inzet van de vele hulpdiensten bij ongeluk, stonden er zeker tientallen mensen te kijken. Eén voorbijganger zegt dan ook tegen een vrouw die met haar twee kinderen staat te kijken; “Moet je niet naar de speeltuin met de kinderen inplaats van hier staan te kijken”. Het ongeluk leek dan ook wel een trekpleister voor veel mensen. Onder deze mensen zaten ook veel jongere kinderen. Tijdens het opstijgen van de traumahelikopter moest een deel van de mensen door de politie worden weggestuurd.