Stedendriehoek

Uittips voor in Apeldoorn

Zo. 5 mei

3 x doen op Bevrijdingsdag

Op zondag 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven, en dat is een mooie gelegenheid om op pad te gaan in en om Apeldoorn. Er is namelijk van alles te doen! Zo vieren we Bevrijdingsdag dit jaar weer met ons eigen Bevrijdingsfestival op het Zwitsalterrein. Wil jij Bevrijdingsdag op een sportieve manier vieren? Meld je dan aan voor de Freedomride. Vanuit het hele land komen fietsliefhebbers, topsporters, militairen, veteranen en politiemensen bij elkaar om gezamenlijk langs plekken in Apeldoorn te fietsen die te maken hebben met de oorlogsgeschiedenis. Of loop de audiotour Canadian Walk en ontdek 26 persoonlijke en bijzondere verhalen van veteranen en burgers. Terwijl de Tweede Wereldoorlog op de achtergrond woedt, strijden zij voor onze vrijheid.

uit.inapeldoorn.nl/apeldoorn-remembers

Wo. 1 mei, za. 4 mei en zo. 5 mei

Wandeling door park rondom Jachtslot Het Oude Loo

Wist je dat er achter Paleis Het Loo een prachtig Paleispark ligt dat de Oranjes vroeger gebruikten als plek om te ontspannen? Het Park bruist van koninklijk verleden met allerlei bijzondere plekken en huisjes. Apeldoorns Gidsen Collectief verzorgt woensdag 1 mei, zaterdag 4 mei en zondag 5 mei een wandeling met gids door het Paleispark Het Oude Loo. Samen met een gids loop je onder andere langs het kasteel, het prinsenrond en het speelhuisje van Wilhelmina. Vooraf aanmelden is verplicht.

uit.inapeldoorn.nl/wandeling-door-het-paleispark-het-oude-loo

Za. 4 en zo. 5 mei

Middeleeuws Festijn Kasteel Cannenburch

Ruim 350 middeleeuwse bewoners zullen in het weekend van 4 en 5 mei hun dorp opzetten in het park bij Kasteel Cannenburch in Vaassen. Geniet van interactieve demonstraties en middeleeuwse shows, zoals riddergevechten, boogschutters in actie, verhalenvertellers en muzikanten. Ontmoet levensechte ridders en jonkvrouwen en laat je verbazen over de mooie producten op de historische markt. Betaalde toegang.

uit.inapeldoorn.nl/middeleeuws-festijn-kasteel-cannenburch