Stedendriehoek

Zwembad Steenderen start voorverkoop met vernieuwd aanbod

STEENDEREN – Het Burgemeester Kruijffbad in Steenderen is gestart met de voorverkoop van abonnementen, zwemlessen en aquasporten voor het nieuwe zwemseizoen. Het actieve zwembad blijft vernieuwen; komend seizoen is Ouder en kind zwemmen toegevoegd aan het programma.

Ouder en kind zwemmen
Ouder en kind zwemmen is bedoeld voor alle kinderen vanaf 3 maanden tot 5 jaar. Het is een goede voorbereiding op het reguliere zwemlesaanbod totdat de kinderen op zwemles kunnen. De kinderen komen met een (groot-)ouder/verzorger en de zwemonderwijzer geeft les op maat. De les wordt gehouden op zondagochtend van 9.15 tot 9.45 uur. De les is geschikt voor jonge kinderen aangezien het zwemwater 28 a 29 graden is.

Cursus borstcrawl
“Verder heeft het grote succes van de eerste zwemmarathon vorig seizoen wel iets los gemaakt op het zwembad. Veel deelnemers riepen na het geweldige weekend: waarom biedt het zwembad geen training borstcrawl aan? Het zwembad is daarom momenteel in overleg met de KNZB om te kijken wat mogelijk is. Dit overleg gaat helaas een stuk minder snel dan gehoopt maar binnenkort volgt meer info op de website”, aldus een woordvoerder.

Goede en betaalbare zwemlessen in warm zwemwater
“In ons bad geven gediplomeerde zweminstructeurs al jaren met veel succes, gedegen zwemles aan iedereen vanaf vijf jaar, in het extra warme water. Het buitenzwembad voldoet aan alle kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor het officiële, nationale ZwemABC. De zeer ervaren zweminstructeurs zijn erg betrokken, goed opgeleid en kennen ieder kind bij naam. Iedere groep heeft meerdere zweminstructeurs en ze bevinden zich ook in het water voor optimale aanwijzingen. Vergeleken met binnenbaden blijft het betaalbaar; een A-diploma kost in Steenderen 170 euro, dit is inclusief een abonnement, dus je kunt dan ook nog de hele zomer heerlijk vrij zwemmen. B, C en Zwemvaardigheid kosten 160 euro.”

Aquasporten: sportief, gezellig en gezond
Zwembad Steenderen biedt diverse aquasporten voor volwassenen. Door weerstand in het water verbrand je extra veel calorieën en je lichaam hoeft geen schokken op te vangen. Dit is goed bij blessures en zwakke gewrichten. Of gewoon om lekker in conditie te blijven. Je mag de lessen een keer gratis uitproberen.

Welke aquasporten kun je in Steenderen doen?
* Meer bewegen voor ouderen (MBVO); houd je lichaam soepel in het heerlijke warme zwemwater. Deze lessen zijn in halfdiep water; je hoeft dus niet te kunnen zwemmen. Je bepaalt zelf het niveau en tempo. Er is een speciale ‘luie’ trap om goed in het zwembad te kunnen stappen. (Maandag 15.15 tot 15.35 uur).
* Aquajoggen; lekker actief bewegen in diep en ondiep water. “We doen pittige loopoefeningen met verschillende materialen. Het is gericht op spieren versterken in buik, billen, benen en armen. Je moet hiervoor kunnen zwemmen. (Maandag 20.00 tot 20.30 uur).”
* Aquajoggen (dubbel tempo); ‘Dubbel’ zegt al genoeg. “Dit is als aquajoggen, maar dan echt een flinke stap sneller. Voor mannen en vrouwen die flink aangepakt willen worden. (Maandag 20.30 uur tot 21.00 uur).”
* Trimzwemmen; dit is een uitstekende sport om je conditie flink op te bouwen. Het is altijd in het diepe bad en echt gericht op zwemmen. Lekker inspannend op je eigen niveau. Het is een verrassende mix van conditieverbetering, zwemslagen leren of verbeteren. (Dinsdag en donderdag 20.30 tot 21.00 uur).

 

Veel activiteiten komende zomer

Zwembad Steenderen staat bekend om haar vele leuke activiteiten als de vaderdag-bandenrace, met moederdag ontbijt op bad, de grote zwemmarathon (een hele nacht zwemmen), knallende Dokkie Disco, de zwemvierdaagse etc. Alle data en informatie vind je op www.zwembadsteenderen.nl. Zet het alvast in de agenda. Inschrijfformulieren voor abonnementen, aquasporten en zwemlessen zijn vanaf nu te downloaden op de website of af te halen in de sporthal in Steenderen. De voorverkoop eindigt op zondag 1 april.