Stedendriehoek

Zutphense Pracht compleet vernieuwd

Zutphense Pracht, het magazine over erfgoed, is compleet vernieuwd. Zowel de vormgeving als het logo hebben een restyling ondergaan en ook inhoudelijk is het magazine aangescherpt. Daarnaast is Harm Edens aangetrokken als columnist en is een nieuwe, vijfjarige, overeenkomst gesloten met Erfgoedcentrum Zutphen.

Hoofdredacteur Brigiet Bluiminck: “Zutphense Pracht bestaat zeven jaar. Al die tijd is het magazine onveranderd gebleven. We konden op de oude voet doorgaan, maar niets staat eeuwig stil en wij ook niet. Zutphen is volop in beweging als het gaat om erfgoed. Monumenten worden toegankelijker en de erfgoedpartners werken sinds kort samen in het Erfgoedcentrum Zutphen. Dan wil je als toonaangevend magazine niet achterblijven.” Bluiminck zegt het daarom extra leuk te vinden dat Harm Edens, Zutphenaar én bekend van radio en tv, vanaf deze editie een vaste column heeft in Zutphense Pracht. “Harm houdt van Zutphen en ons erfgoed. Zijn eerste column heb ik met plezier gelezen. Wat mij betreft een mooie aanwinst.”  

Samenwerking gemeente Zutphen
Daarnaast is op initiatief van de gemeente Zutphen deze week een prestatieovereenkomst afgesloten voor de komende vijf jaar. Wethouder Mathijs ten Broeke: “Zutphense Pracht is een vaste waarde geworden voor iedereen die geïnteresseerd is in erfgoed. Daarom hebben Stichting Zutphense Pracht en de gemeente Zutphen voor de komende vijf jaar afspraken gemaakt.” De nieuwe editie van Zutphense Pracht ligt in alle boekhandels van Zutphen, Warnsveld en Brummen. www.zutphensepracht.nl