Stedendriehoek

Zusters zoeken nieuwe zusters

ZUTPHEN – De naam Soroptimist is afgeleid van het Latijn: sorores (zusters) die het optimum (beste) nastreven. Soroptimisten zijn vrouwen die deel uitmaken van de grootste serviceorganisatie van vrouwen ter wereld: Soroptimist International. Plaatselijk of regionaal vormen zij een netwerk, de Soroptimistclub. In principe is elk beroep maar één keer per club vertegenwoordigd, waardoor een zo groot mogelijke verscheidenheid ontstaat.

Ook in Zutphen is er een Soroptimistclub en er is ruimte voor nieuwe leden. “Wij zijn met name op zoek naar vrouwen uit de volgende sectoren: techniek, politiek, financiële sector, kunst en cultuur. Gezien de samenstelling van onze club zijn wij op zoek naar jongere vrouwen. Soroptimistclub Zutphen ondersteunt het project Buddy to Buddy, waarbij de ontmoeting tussen vluchtelingen en inwoners centraal staat.”

Op donderdag 5 september is er vanaf 19.30 uur een informele informatieavond over het Soroptimisme en het lidmaatschap. Wie belangstelling heeft om deze avond bij te wonen, kan contact opnemen via e-mail apaalvast@hotmail.com.