Stedendriehoek

Zonnepanelen voor iedereen

ZUTPHEN – ZutphenEnergie helpt met het project Zonnestroom Zutphen iedereen aan zonnepanelen. Zij koopt met een goedkope lening 6000 panelen op zonnepark Revelhorst om uit te geven aan mensen die niet zelf willen of kunnen investeren óf geen geschikt eigen dak hebben. Zij krijgen 5 cent korting per verbruikt kilowattuur, mits ze klant worden van ZutphenEnergie. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.zutphenenergie.nl 

De 5 cent korting plus de rente en aflossing wordt betaald door de opwek van groene stroom plus een teruggaaf van de energiebelasting via de postcoderoosregeling. De postcoderoosregeling geldt voor Zutphen en Warnsveld, met uitzondering van postcode 7202. De postcoderoosregeling is voor 15 jaar gegarandeerd. 

Grip op de rekening
Oprichters Willem van Stockum, Jan Fikken en Cees Verspuij zijn blij dat ze met de lening ook mensen mee kunnen nemen in de energietransitie, die het geld zelf niet op de bankrekening hebben. “We vinden het belangrijk dat niet alleen welgestelden onafhankelijk kunnen worden van stijgende energieprijzen door middel van eigen opwekinstallaties. Op deze manier krijgen ook minder vermogenden grip op de energierekening. En ook voor mensen zonder geschikt eigen dak is dit een mooie oplossing”, aldus Van Stockum. De bouw van het park gaat van start in het eerste kwartaal van 2020. In april 2020 is het park gereed en gaat de korting in. 

Alvast voorinschrijven
Het college van B&W heeft begin april goedkeuring gegeven voor de lening. De gemeenteraad zal er deze maand nog een definitieve uitspraak over doen. Mensen kunnen zich nu echter alvast voorinschrijven via www.zutphenenergie.nl. Daar kunnen mensen die nog geen klant zijn, zich ook aanmelden als klant.