Stedendriehoek

Zomercinema in Franse stijl bij Musea Zutphen

ZUTPHEN – Op zaterdag 17 augustus kunnen bezoekers genieten van een openluchtfilmvoorstelling in de sfeervolle museumtuin van de Musea Zutphen in het Hof van Heeckeren. In deze bijzondere setting presenteren Luxor Filmtheater en de Musea Zutphen de bekroonde documentaire Visages Villages (Agnès Varda, FR 2017 – 90 min.).

In Visages Villages vormt regisseuse en fotografe Agnès Varda, een markante figuur in de Franse cinema, een uniek duo samen met fotograaf JR, een eigenzinnige kunstenaar met een grootse verbeelding. Agnès is in de tachtig, JR midden dertig. In deze documentaire trekken ze samen door Frankrijk en portretteren de mensen die ze ontmoeten. Hun reis schept een band waarin ze elkaar als kunstenaars vinden en het landschap tot museum maken. Het voormalige boegbeeld van de nouvelle vague (Agnès) en de inmiddels wereldberoemde fotograffitikunstenaar (JR) vullen elkaar perfect aan. Hun hartverwarmende vriendschap vormt de basis voor een waarachtige en lieve roadmovie.

Visages Villages won op het filmfestival van Cannes 2017 de l ’Œil d’or voor Beste Documentaire en kreeg de publiekprijs in Toronto. De documentaire, door Vrij Nederland bestempeld als ‘een van de liefste films van het jaar’, is in Nederland op het IDFA in première gegaan.

Programma en tickets
Vanaf 20.00 uur is de museumtuin geopend en om 21.00 uur start de filmvertoning. Tickets voor de filmvoorstelling zijn te koop bij Luxor Filmtheater Zutphen via www.luxorzutphen.nl . Bij dit aanbod horen twee consumpties. Vrienden van Musea Zutphen of houders van de Luxor kortingspas krijgen korting op het ticket.

Zomercinema menu met Franse klassiekers
Om helemaal in Franse sferen te komen, is het mogelijk voorafgaand aan de filmvoorstelling te dineren in het museumcafé met een driegangenmenu met Franse klassiekers, zoals steak tartaar met truffelmayonaise, gebakken kabeljauwfliet en crème brûlée.

Dit speciale Zomercinema menu is te boeken voor een speciale prijs. Reserveren kan via pcz@museazutphen.nl onder vermelding van ‘Zomercinema-menu’. Voor meer informatie en prijzen, zie www.museazutphen.nl.