Stedendriehoek

Zoektocht naar ultieme chocoladetaart

ZUTPHEN – Het Chocoladefestival Zutphen houdt dit jaar voor het eerst een taartbakwedstrijd. “Ben jij de ultieme taartenbakker of -bakster én is chocolade jouw lievelingsingrediënt? Meld je dan uiterlijk 23 september aan om mee te doen aan deze wedstrijd via inzutphen.nl/taart.”

Tijdens het Chocoladefestival op zondag 30 september presenteren de deelnemers hun taart aan de jury. De winnaar gaat met mooie, echte Zutphense prijzen naar huis.

Er is plek voor maximaal twintig taartenbakkers en deelname gaat op volgorde van aanmelding. De taarten worden geproefd door een vakkundige jury, onder wie de organisator van het Chocoladefestival Huub Janson en chocolatier Arthur Tuytel. De jury beoordeelt de taarten niet alleen op smaak, maar ook op het uiterlijk van de taart en of deze goed aansluit op het thema van het Chocoladefestival van dit jaar: Afrika. De beste bakker of bakster wint een workshop ‘Bonbon maken’ voor twee personen bij Bonbonatelier Janson en een vaartocht met de Hanzestedensloep inclusief diner.