Stedendriehoek

Woning toekomstbestendig maken

ZUTPHEN – Gemeente Zutphen biedt vanaf deze maand samen met provincie Gelderland de Toekomstbestendig Wonen Lening aan. Deze aantrekkelijke lening maakt het mogelijk voor woningeigenaren om hun bestaande koopwoning te verbeteren. De lening wordt geregeld door SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting) en het aanvragen loopt via de gemeente Zutphen.

Met de Toekomstbestendig Wonen Lening kunnen particuliere woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente hun woonhuis toekomstbestendig maken. Het gaat dan om maatregelen om hun woning energiezuiniger, levensloopbestendiger en/of asbestvrij te maken of om de fundering te herstellen. Voorbeelden hiervan zijn isolatie, het aanbrengen van een traplift of het plaatsen van zonnepanelen. Wethouder Harry Matser: “Vanaf nu kan elke inwoner van Zutphen en Warnsveld zijn of haar huis verduurzamen. Ik ben trots dat we deze lening nu kunnen aanbieden. Ik hoop dat we hiermee nog meer mensen aanmoedigen om samen te werken aan een duurzame omgeving!”

Provincie Gelderland heeft deze Toekomstbestendig Wonen Lening samengesteld en draagt voor de helft bij aan elke lening. Door alle leningen voor het verbeteren van woningen onder één regeling aan te bieden, stimuleren de provincie Gelderland en gemeente Zutphen om altijd minimaal één duurzaamheidsmaatregel uit te voeren.

De Toekomstbestendig Wonen Lening bestaat uit meerdere varianten. Meer informatie en het aanvraagformulier is te vinden op www.zutphen.nl onder ‘Belastingen en subsidies’.