Winacties

Oog in oog met levensgrote leeuw

ZUTPHEN – Op zaterdag 16 en zondag 17 juni, beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur, komt één van de grootste en leukste LEGO®-evenementen van Nederland naar Zutphen. Brickfest biedt bijna 4.000 m2 LEGO-plezier voor jong en oud in de Hanzehal, Fanny Blankers-Koenweg 2.

De exposanten zijn afkomstig uit Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië. Uiteraard is er beide dagen verkoop van LEGO-sets, losse onderdelen en andere merchandise. Maar veel aandacht gaat natuurlijk ook uit naar de grote verscheidenheid in LEGO-displays en bouwwerken, van zeer klein tot levensgroot.

Blikvanger is het grootste LEGO-reuzenrad van de wereld: 3,65 meter hoog en bestaande uit 40.000 LEGO-steentjes. Tomas Kasparik, de Tsjechische bouwer van het reuzenrad, heeft hier liefst 300 uur voor nodig gehad. Tomas neemt ook zijn inmiddels wereldberoemde Cyclone Rollercoaster mee naar Brickfest. Na Legoworld Kopenhagen en Floating Bricks Hamburg is Brickfest pas het derde evenement waar deze 13 meter lange achtbaan te zien is, gemaakt van 25.000 LEGO steentjes. Het karretje wordt met een motortje omhoog getakeld, waarna de zwaartekracht zijn werk doet. Verder is te bewonderen een prachtig diorama van een Azteekse wereld (6 meter lang, 100.000 steentjes en 300 minifiguren), vervaardigd door de Tsjechische tieners Václav (16) en Vojtěch (14) Černý en een gigantische wildwaterbaan bestaande uit circa 75.000 LEGO-steentjes.

En: Heb jij weleens oog in oog gestaan met een levensgrote leeuw die volledig is gemaakt van LEGO®-blokjes? Of met een levensgrote gorilla? De Brit Duncan Titmarsh, eigenaar van Bright Bricks, behoort tot een groep van slechts 14 (!) mensen wereldwijd die officieel door de LEGO Group worden erkend als professioneel LEGO-bouwer. De levensgrote safarimodellen die hij en zijn team hebben gebouwd zijn werkelijk fantastisch om te zien en een aantal van deze modellen zullen te bewonderen zijn tijdens Brickfest. Een primeur voor ons land!

Geniet daarnaast van rijdende treinen (waaronder een spoorlijn van 30 meter in rechte lijn) en de Harry Potter® Nimbus rodeo; daag je vrienden uit, demonstreer je vliegkunsten en kijk wie het langst kan blijven zitten. De Nimbus rodeo is op beide dagen aanwezig en is geheel gratis. Of vergaap je aan een gigantische STAR WARS® stand met bouwwerken, game consoles en je kunt op de foto met een stormtrooper. Eveneens erg leuk is het NINJAGO® ruilkaartspel, de Great Ball Contraption (knikkerbaan van LEGO), DUPLO® voor de allerkleinsten en een Meet & Greet met Qmusic-presentatrice Fien Vermeulen; op zaterdag 16 juni zal zij tijdens Brickfest de presentatie van een loterij voor haar rekening nemen. In deze loterij zijn leuke prijzen te winnen. Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een gratis lot. Na afloop is er de mogelijkheid om met Fien op de foto te gaan of een praatje met haar te maken.

Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang tot Brickfest, anderen betalen 10 euro entree. Voor meer informatie: www.brickfest.nl en www.facebook.com/brickfestnederland.

Lezers van Nieuwsblad Stedendriehoek die kans willen maken op vrijkaarten, kunnen een mail sturen naar redactie@stedendriehoek.net. De winnaars krijgen ook per mail bericht.