Stedendriehoek

Wensvervullers gewenst

ZUTPHEN – Op 4 oktober is het Nationale Ouderendag. Bijna zeventig ouderen uit Zutphen en Warnsveld hebben de afgelopen twee maanden een hartenwens ingediend. Vrijwilligers kunnen zich nu aanmelden om de wensen te vervullen.

“Er zijn mooie, grappige, bijzondere en gewone wensen ingediend. Een stadswandeling maken in Arnhem of Zutphen, eindelijk weer eens op bezoek bij een verre vriendin, wegwijs maken op de computer, vissen in de Waddenzee, herinneringen ophalen in Elburg of aan het strand van Scheveningen, een tochtje met de Fluisterboot of nog een keer als dirigent voor een koor staan. Zo maar een greep uit de vele wensen”, vertelt Lex Hemelaar namens de stichting Stadsonderneming Zutphen.

“Vrijwilligers kunnen zich nu aanmelden. De vrijwilliger begeleidt de oudere bij het vervullen van de wens. Van deur tot deur, dus de vrijwilliger zorgt ook voor het vervoer. De organisatie zorgt ervoor dat alles is geregeld op de plek van bestemming. Als er speciaal vervoer nodig is, regelen we dat ook. Alle wensen zijn in te zien op www.nationaleouderendag.nl (selecteer gemeente Zutphen). Kies één van de wensen en schrijf je direct in. Daarna neemt de organisatie contact met je op. De kosten van de wens, zoals toegangskaarten of consumpties, worden meestal betaald door sponsors. De reiskosten zijn voor rekening van de vrijwilliger, tenzij dat een probleem is, dan zoekt de organisatie naar een oplossing. De wens wordt vervuld op vrijdag 4 oktober. Als dat om een of andere reden niet kan, wordt een andere dag afgesproken. Voor vragen neem je contact op via zutphen-ouderendag@ouderenfonds.nl of 0575-820228.”