Stedendriehoek

Wensen voor Nationale Ouderendag

ZUTPHEN – Op 5 oktober is het Nationale Ouderendag. Het doel is ouderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Net als voorgaande jaren mogen ouderen een hartenwens indienen. “Heeft u een bijzondere, ontroerende, gekke of juist hele gewone wens? Laat het ons vóór 28 juli weten. Vrijwilligers gaan ervoor zorgen dat uw wens in vervulling gaat. In Zutphen wordt de Nationale Ouderendag georganiseerd door de Stadsonderneming Zutphen en het Odensehuis”, vertelt Lex Hemelaar.

De afgelopen jaren zijn al honderden ouderen blij gemaakt met bezoekjes aan musea, toneel- en filmvoorstellingen, een dierentuin, muziekuitvoeringen, maar ook gewoon een kopje koffie met een praatje. Of heel persoonlijk, een bezoek aan een geboortehuis of het graf van een dierbare overledene. Het is steeds een mooie dag. Met name het contact tussen alleenwonende ouderen en vrijwilligers is vaak heel bijzonder. Soms blijven mensen elkaar daarna nog regelmatig zien. Daar doen we het voor.”

 

Ouderen kunnen hun wens aanmelden via een wenskaart. De wenskaarten liggen op diverse plekken in de stad. Hemelaar: “U kunt de kaart ook telefonisch aanvragen via 0575-820228 of via e-mail zutphen-ouderendag@ouderenfonds.nl. Vul de wenskaart in en doe deze vóór zaterdag 28 juli op de bus. In augustus nemen we contact met u op om uw wens te bespreken. Daarna gaan we iemand zoeken die uw wens wil vervullen. Deze vrijwillige wensvervullers mogen zich ook nu al aanmelden via het bovenstaande e-mailadres. Op vrijdag 5 oktober gaan u en de wensvervuller er samen een mooie dag van maken.”