Stedendriehoek

Weekend lang muziek in kerken

ZUTPHEN – Organist Wim Dijkstra en violiste Antoinette Lohmann (zie foto) verzorgen samen het marktconcert in de Zutphense Walburgiskerk op zaterdag 25 augustus. Op het programma van dit marktconcert staan werken van onder anderen Pachelbel, Biber en Bach.

Wim Dijkstra is organist van de Grote of Sint Nicolaaskerk in Monnickendam en heeft een uitgebreide concertpraktijk als solist, continuospeler en begeleider. Hij speelt bij tal van professionele ensembles en orkesten. Antoinette Lohmann studeerde viool, altviool en barokviool aan het Amsterdams Conservatorium. Zij is actief  op uiteenlopende muzikale terreinen: van salonmuziek tot Argentijnse tango, van muziektheater tot hedendaagse muziek en van barok- tot volksmuziek.  Het concert is vrij toegankelijk, er is wel een collecte na afloop. De kerk gaat open om 11.30 uur.
Het wandelconcert op zondag 26 augustus begint om 15.30 uur. Alle drie de kerken van Zutphen met een historisch belangrijk orgel worden aangedaan en natuurlijk is ook het carillon van de Wijnhuistoren te beluisteren. De start vindt plaats in de Sint Janskerk om 15.30 uur. Om 16.00 uur is het vervolg in de Lutherse kerk, waarna weer een half uur later de beiaard van de Wijnhuistoren te beluisteren is in de Wöhrmannhof. Om 17.00 uur wordt het concert afgesloten in de Walburgiskerk. Organist is Joop van Goozen en beiaardier is Tommy van Doorn . Deelname is vrij. Wel is er na afloop een collecte. Voor meer informatie: www.baderorgel.nl.