Stedendriehoek

Week van de Techniek voor basisscholen

ZUTPHEN – Inmiddels is het traditie: de jaarlijkse Week van de Techniek. Ook dit jaar maken leerlingen uit groep 7 van basisscholen uit Zutphen en omstreken weer een dagdeel kennis met techniek.

Hoe leuk techniek kan zijn: dat moet je vooral jong ontdekken. Vandaar dat Platform Techniek Zutphen ook in 2018 weer de Week van de Techniek organiseert. De deelnemende basisschoolkinderen gaan bij het Stedelijk Vakcollege een technisch werkstukje maken onder begeleiding van leerlingen van het Stedelijk en nemen deel aan Science on Tour. Deze laatste activiteit houdt in dat zij onder begeleiding van studenten van de Universiteit Twente diverse wetenschaps- en technologieproeven gaan beleven en uiteraard zelf ook mogen doen. In de pauze krijgen alle kinderen een film te zien over techniek.

Rondje technische bedrijven
De Week van de Techniek wordt afgesloten met een Open Dag bij technische bedrijven. De leerlingen krijgen na afloop van hun bezoek aan de Vakcollege een gereedschapskoffertje met daarin een plattegrond en couponvel. 
Bij elk bedrijf krijgt de leerling, bij inlevering van een coupon, een gereedschap voor in hun koffer en mogen ze achter de schermen van het bedrijf kijken en zelfs de handen uit de mouwen steken. 
Met een goed gevulde gereedschapskoffer aan het einde van de dag kunnen zij ook na de Week van de Techniek thuis nog lekker ‘technisch’ aan de slag.
Deze bedrijven hebben zaterdag 10 maart open dag van 11.00 tot 16.00 uur:

  • Installatiebedrijf Baderie Kraus
  • Aannemersbedrijf Peters
  • Nijendijk bv
  • Bouwend Nederland
  • Duits Engineering
  • Bandencentrum Zutphen

Voor een (gezins)auto, een zakelijke auto of een occasion kan iedereen terecht bij Autogaragebedrijf Nijendijk.”Onze toegevoegde waarde ligt in het goed luisteren naar uw wensen en het geven van een goed advies. Doorlopend hebben wij een groot aanbod van occasions. Als u op zoek bent naar een gegarandeerde occasion met volledige garantie tot wel 24 maanden dan bent u bij ons aan het goede adres. Onze occasions zijn altijd concurrerend geprijsd en bij aflevering voorzien van een beurt, APK en de auto word netjes gepoetst voor u klaar gezet.

Al jarenlang is Installatiebedrijf Braderie Kraus een vertrouwd adres voor degelijk vakwerk op installatiegebied. Het installeren van een dakgoot en een nieuwe centrale verwarming verzorgt Kraus met de grootst mogelijke zorg en oog voor kwaliteit. Kraus werkt niet alleen voor particulieren en bedrijven, maar ook voor woningstichtingen en tevens neemt het bedrijf veel renovaties voor zijn rekening. Kraus verhuurt bovendien ook cv-ketels. “Wij houden ons bezig met zowel elektrotechnische installaties als het ambachtelijke loodgieterswerk, waarmee het bedrijf het complete brede spectrum van de installatietechniek bestrijkt.”

Voor alles met betrekking tot uw autobanden kunt u terecht bij Bandencentrum Zutphen. Zo verkopen ze alle merken banden en de banden kunnen worden gemonteerd, zonder de velg te beschadigen. “Met onze speciale spoelbehandeling schakelt uw auto merkbaar soepeler over en verlengt u de levensduur van de automaat.” Met het balanceren van de wielen zorgen ze ervoor dat de wielen over de omtrek even zwaar zijn. “Tijdens het onderhoud wordt de airconditioning grondig gecontroleerd en wordt het aanwezige koudemiddel ververst en aangevuld.” Ook zorgen ze ervoor dat uw auto weer schoon en fris wordt. “Kan uw auto wel eens een andere look gebruiken? Kom langs voor een goed advies. Bijvoorbeeld voor een velgenupgrade.”

Duits Engineering verleent technische adviezen, bouwt speciaalmachines en/of apparaten, voert elektraprojecten uit, realiseert proces-en productieautomatisering en ontwerpt unieke machines op klantspecificaties. Duits Engineering kan u flexibel maatwerk leveren, afgestemd op uw behoeften en wensen, en als een veelzijdig partner optreden ter ondersteuning van en als aanvulling op uw technische mogelijkheden. “Om aan alle eisen te kunnen voldoen, beschikken wij over moderne, veelal computergestuurde apparatuur, enthousiast en goed geschoold personeel. Vakmanschap is onze kerncompetentie.”  

Kijk voor meer informatie over de Week van de Techniek op: www.weekvandetechniek.com