Stedendriehoek

Wedstrijd tusseninnovatieve ideeën

ZUTPHEN – De studententeams die deelnemen aan de finale van de Cleantech Battle 2019 zijn bekend. Tien teams van Hogeschool Saxion, Hogeschool Arnhem Nijmegen, Aventus Apeldoorn en Hogeschool Windesheim strijden donderdag 6 juni in de Broodfabriek in Zutphen met hun innovatieve ideeën op het gebied van schone technologie om de titel.

Het Cleantech Center in Zutphen organiseert dit jaar voor de zesde keer op rij de Cleantech Battle. Studenten presenteren met een korte film hun project en beantwoorden aansluitend vragen van de jury. Die bekijkt welk project het breedst inzetbaar, meest innovatief en duurzaam is, en houdt bovendien in de gaten of er een gezonde businesscase van te maken is. Duurzamere spijkerbroeken, verbeterde warmtepompen, alternatieven voor plastic en een zonnetapijt in plaats van een zonnepaneel zijn onderwerpen die aan bod komen.

Het winnende team gaat naar huis met een cheque van 3.000 euro. De finale van de Cleantech Battle 2019 vindt plaats op donderdag 6 juni vanaf 15.30 uur in de Broodfabriek in Zutphen. Publiek is van harte welkom. De toegang is vrij, aanmelden kan via de website www.cleantechcenter.nl/evenementen.

De Cleantech Battle is een initiatief van het Cleantech Center in Zutphen en wordt mede mogelijk gemaakt door de Cleantech Regio. En omdat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met duurzame innovatie, is er voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs de Cleantech Talent Award. De finale daarvan vindt plaats op woensdag 29 mei.