Stedendriehoek

Walhalla voor speciaalbieren

ZUTPHEN – Op zondag 23 juni vindt de derde editie van het Speciaalbier festival in Zutphen plaats. Het Vogelpark is ook dit jaar weer het decor van het festival, waar meer dan twintig brouwerijen hun lekkerste speciaalbieren laten proeven.

Net als voorgaande jaren tovert Kings & Queens Zutphen het park aan de Grote Gracht om tot een waar speciaalbierwalhalla. Tussen de bomen strijken brouwerijen uit binnen- en buitenland neer, van klinkende namen tot kleinere brouwerijen. De line-up van meer dan twintig brouwers met ruim zeventig verschillende bieren, laat het hart van de speciaalbierliefhebber sneller kloppen. Ook de regio is goed vertegenwoordigd met onder andere de Bronckhorster Brewing Company, DAVO Bieren uit Deventer, IESSEL Cider uit de IJsselstreek en natuurlijk Zutphense Chamaven. 

Voor ieder wat wils
Achter de historische Spanjaardspoort wanen bezoekers zich in een wereld van relaxte muziek, lekker eten en natuurlijk speciaalbieren. Van frisse witbiertjes tot zwaardere tripels en kruidige IPA’s, er is voor ieder wat wils. Iedereen is welkom vanaf 13.00 uur tot zonsondergang. De toegang is gratis. Het festival werkt volgens hetzelfde recept als voorgaande jaren: er wordt gewerkt met proefglazen (tegen borg verkrijgbaar) en muntjes. Aan de hand van de biermenukaart kun je langs de brouwerijen om je glas te laten vullen. 

Voor het hele gezin
Wie denkt dat het Speciaalbier festival enkel voor de doorgewinterde bierliefhebber is, heeft het mis. Uiteraard wordt ook aan de niet-bierdrinkers gedacht. De bijpassende hapjes van de verschillende foodtrucks, gezellige muziek en relaxte sfeer maken het plaatje compleet. Ook zijn er festiviteiten voor de kinderen. Het gezellige festival biedt daarmee een ontspannen dag voor het hele gezin. 

Open Air Pubquiz
Na het succes van vorig jaar, wordt de avond voor het festival weer A Night At The Park gehouden. Op zaterdag 22 juni kan men een avondje uit in de buitenlucht. Om 18.00 uur start de Open Air Pubquiz. Meedoen kan in teams tot maximaal zes personen. Inschrijven is noodzakelijk en kan per mail of telefonisch. Ook is er een speciaal VIP-arrangement. Na de pubquiz (vanaf ongeveer 21.00 uur) tot middernacht treedt de live band Just Jo op en is er een dj, zodat de hele avond gedanst kan worden in het park.