Stedendriehoek

Vorstelijke erkenning voor Oosterberg

ZUTPHEN – Tijdens het jubileumfeest ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van elektrotechnische groothandelsmaatschappij Oosterberg, wachtte het bedrijf een grote verrassing. Zutphens burgemeester Annemieke Vermeulen kende namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het familiebedrijf het predicaat ‘Koninklijk’ toe en overhandigde de bijbehorende oorkonde aan algemeen directeur Flip Oosterberg.

Het bedrijf, met een hoofdkantoor in Zutphen, een landelijk distributiecentrum in Apeldoorn en twintig vestigingen verspreid over heel Nederland, is één van de grootste en landelijk opererende elektrotechnische groothandelsmaatschappijen van Nederland. Het mag zich voortaan ‘Koninklijke Oosterberg’ noemen. 

Flip Oosterberg, algemeen directeur en vierde generatie ondernemer: “Dankzij de inzet van onze medewerkers, de betrokkenheid van onze partners en bovenal door het vertrouwen van onze klanten, vieren wij dit jaar ons 125-jarig bestaan.” Hij deed de toezegging dat Koninklijke Oosterberg haar jubileumslogan ‘aangesloten op de toekomst’ meer dan waar zal maken. “Recente investeringen in de mechanisatie en robotisering van ons landelijk distributiecentrum in Apeldoorn onderstrepen dat.” 

Bijna 125 jaar geleden startte de eerste generatie Oosterberg een piano- en orgelhandel in Zutphen. In de jaren ’20 werd Oosterberg distributeur van Philips en breidde de handel zich uit naar radio’s, televisies en huishoudelijke apparatuur. Het specialisme elektrotechniek ontstond in de jaren ‘70, toen installatiematerialen aan het assortiment werden toegevoegd. Halverwege de jaren ‘80 veranderde Oosterberg van strategie en richtte zij zich exclusief op elektrotechniek. Deze koerswijziging tekende de opmars van Oosterberg naar een succesvolle toekomst.

In het jaar 2000 kwam de vierde generatie, directeur Flip Oosterberg, aan het roer. Anno 2018 biedt Oosterberg met twintig vestigingen landelijke dekking en is als elektrotechnische groothandelsmaatschappij uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers op de Nederlandse markt. Met een nieuw en gerobotiseerd landelijk distributiecentrum in Apeldoorn en haar ambitieuze plannen voor de toekomst, is Oosterberg klaar voor het volgende succesvolle hoofdstuk in haar geschiedenis.