Stedendriehoek

Voorleesfeestje met een mopperende eend

ZUTPHEN – De Nationale Voorleesdagen komen er weer aan en de bibliotheken in Zutphen en Warnsveld doen natuurlijk mee. Van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari is het voorleesfeest. Peuters en kleuters met hun (groot)ouders kunnen op woensdagmiddag 22 en 29 januari komen luisteren naar het verhaal van Moppereend.

Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. En dit is belangrijker dan ooit, nu blijkt dat kinderen steeds minder worden voorgelezen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt hun fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en het geeft veel plezier. Met voorlezen is het iedere dag feest.

Medewerkers van de Bibliotheek en vrijwilligers van het project ‘de Buurt Leest Voor’ gaan voorlezen op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en scholen uit het Prentenboek van het Jaar 2020: ‘Moppereend’ van Joyce Dunbar en Petr Horáĉek. Eend loopt steeds erger te mopperen. Want alle dieren die ze vraagt om te spelen, willen spelletjes doen die Eend niet leuk vindt. Ze steekt iedereen aan met haar gechagrijn. Het donkere wolkje boven haar hoofd wordt uiteindelijk  ‘megantisch’ en barst los in een enorme regenbui. En wat krijg je dan?

In de bibliotheek wordt het verhaal ook voorgelezen, met gezellige liedjes erbij: woensdag 22 januari in de Bibliotheek Zutphen om 15.00 uur en woensdag 29 januari in de Bibliotheek Warnsveld, ook om 15.00 uur. De toegang is vrij.