Stedendriehoek

Voor elk sieraad naar wens gemaakt

Medio 2016 besloot edelsmid Cora Simons-Bouman dat het tijd werd, om na 15 jaar haar atelier aan de Frankensteeg 11 gerund te hebben, een drie keer zo groot pand te betrekken aan de Lange Hofstraat 29 te Zutphen. Hier openden ze op 21 augustus de deuren.

“Nu is er meer ruimte om alle sieraden zo te presenteren dat deze allemaal optimaal uitgelicht kunnen worden. Deja-Vu Het horlogemerk, Change your style a million times, Deja-Vu tassen, steeds te veranderen en aan te passen aan je stemming, kleding of tijd van het jaar, kregen een in het oog springende plaats in de winkel.” Een ruime hoek werd ingericht voor een ander speerpunt van Atelier De Waterlelie, het zetten van de befaamde Studex oorbellen, waar Cora en haar dochter Nynke in gespecialiseerd en gekwalificeerd zijn.

Centraal in de winkel staat een tafel, waar Cora u graag mee naar toeneemt om onder het genot van een kopje koffie of thee tot een ontwerp te komen van een nieuw, te vermaken, of herdenkingssieraad. Uiteraard handmade door Cora zelf. Daarnaast is er een ruime keuze aan sieraden van hoge kwaliteit en van kleinschalige ontwerpers die hun plaats in de winkel hebben veroverd door de altijd naar aparte dingen zoekende Cora op inkoopreizen in binnen- en buitenland. En dat Cora niet alleen kijkt met haar eigen, vrouwelijke ogen, blijkt wel uit de prachtige collectie herensieraden, die maar liefst een hele vitrine beslaat.

All you need is Love
U vindt bij Atelier De Waterlelie een ruime keuze aan zeer in het oog springende relatie ringen in veel vormen en materialen. Is dit u echter niet apart genoeg? Dan ga je samen met Cora naar de tekentafel. Wellicht het meest in het oog springende is de wolkenlucht boven de ruimte, die de werkbank heeft gekregen in het tweede deel van de zaak; de plaats waar Cora de door haar ontworpen sieraden maakt en andere repareert. Inmiddels is Cora verder aan het nadenken om de prachtige gewelvenkelder onder de winkel zo onder handen te nemen dat zij deze kan gaan gebruiken voor het geven van workshops. “Houdt dus goed de sociale media, Internet, Facebook en dergelijke in de gaten, want wie weet, schuilt er in U ook een zeer creatief persoon.” Het atelier is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Informatie
Atelier De Waterlelie
Lange Hofstraat 29
7201 HT Zutphen
T: 0575-516011
E: info@dewaterleliezutphen.nl
I: www.dewaterleliezutphen.nl