Stedendriehoek

Voetbalclub zorgt voor verbinding in dorp

WARNSVELD – Al negentig jaar leeft, verbindt en helpt Warnsveldse Boys het dorp en omgeving. Met ingang van dit seizoen is daar een nieuw initiatief bijgekomen: #hartvandeboys. Doel ervan is om met elkaar iets te betekenen voor anderen, die op welke manier dan ook ondersteuning kunnen gebruiken.

Warnsveldse Boys steunt al meerdere goede doelen, zoals Stichting Leergeld, Senegal, Stichting Blindengeleidehond en Uganda. Maar binnen de club leefde de wens om meer te doen en vooral om lokaal iets terug te doen. Zo ontstond het idee voor #hartvandeboys, een initiatief van de hoofdsponsoren en het bestuur van Warnsveldse Boys. 

Onder het motto ‘Als je snel wilt gaan, ga alleen. Als je ver wilt komen, ga dan samen’ hebben Warnsveldse Boys en de hoofdsponsoren de handen ineengeslagen. #hartvandeboys staat voor het leggen van verbindingen, zowel binnen de vereniging als buiten het voetbal. Die visie wordt breed uitgedragen en is overal zichtbaar. Zo draagt het eerste elftal het #hartvandeboys-logo op het shirt. Ook de jeugd wordt er volop bij betrokken, om te laten zien dat Warnsveldse Boys meer is dan een voetbalvereniging. 

Jaarlijks worden lokale goede doelen gekozen, waaraan geld wordt gedoneerd en fysieke hulp wordt geboden. Hiervoor wordt een deel van de financiële bijdrage van de hoofdsponsoren gereserveerd. Met verschillende acties binnen de club wordt het bedrag aangevuld. In oktober wordt voor de eerste keer gekozen aan welk lokaal goed doel gedoneerd gaat worden. Vrijwilligersorganisaties, stichtingen en overige goede doelen kunnen daarvoor een onderbouwing aanleveren bij de club.