Stedendriehoek

Vluchtelingen aan de kersttafel

ZUTPHEN – Buddy to Buddy verzorgt deze kerst opnieuw een Eat & Meet, waarbij gastgezinnen hun huis kunnen openstellen voor een vluchteling(gezin). Momenteel wonen ongeveer 700 vluchtelingen in het AZC te Zutphen. Voor alle vluchtelingen die dat willen, organiseert Buddy to Buddy de mogelijkheid om een avond door te brengen in huiselijke sfeer, ditmaal op kerstavond, maandag 24 december.

De vluchtelingen krijgen zo de kans om deel te nemen aan een echt kerstdiner, vertelt Henny Lokhorst. “In Zutphen hebben we geweldige ervaringen opgedaan met het organiseren van gastvrije avonden. De ervaring leert dat het voor veel vluchtelingen een verademing is om even uit de drukte van zo’n grote opvang te zijn, om gewoon op een bank te kunnen zitten, televisie te kijken of een spelletje te doen. Warmte, fijne ontmoetingen en een huiselijke sfeer.”

Lokhorst vervolgt: “Om deze avonden mogelijk te maken, zoeken wij gastgezinnen die in en rond Zutphen wonen. Concreet vragen wij van hen om hun gasten tussen 17.00 en 17.30 uur ’s middags op te halen bij de receptie van het AZC, hen gastvrij te onthalen in hun huis, voor (of samen met) hen te koken en de avond op een genoeglijke manier samen door te brengen. De gasten moeten na afloop weer teruggebracht worden naar het AZC.” Gastgezinnen die zich willen opgeven, kunnen dat doen door zich tot uiterlijk maandag 17 december aan te melden via deze link: http://eepurl.com/dNQn5U.

Lokhorst: Voor meer informatie over Buddy to Buddy, bezoek de website www.buddytobuddy.nl. U wordt gebeld op het moment dat we een match voor u hebben. Het is goed mogelijk dat het aanbod groter blijkt te zijn dan de vraag. We weten daarom nog niet of we elk gastgezin ook kunnen koppelen. We vragen hiervoor begrip.” Naast de Eat & Meet met kerst zoekt Buddy to Buddy ook weer buddy’s voor de volgende matchingsronde, die start in februari 2019. Meer weten of meedoen? www.buddytobuddy.nl