Stedendriehoek

Vlinders spotten in het donker

ZUTPHEN – IVN Zutphen doet vrijdag 22 juni opnieuw mee aan de Nachtvlindernacht, die door de Vlinderstichting wordt georganiseerd.

“Deze keer wordt het een latertje, want vrijdag is het erg laat donker en moeten we wat langer wachten op de vlinders. Maar de excursieleiders hebben er wat op bedacht: ze gaan een dag ervoor al enkele bomen insmeren met een versnapering voor de vlinders, zodat die de weg naar de Heemtuin alvast kunnen vinden. Er is ook een app beschikbaar; daar kun je de vlinders al snel mee op naam brengen”, aldus de organisatie.

“We beginnen om 21.00 uur met alvast iets te vertellen en te laten zien van de vlinders en aan te wijzen waar we vlinders kunnen verwachten. Ook als je zelf eens nachtvlinders in je tuin wilt: we hebben een aantal planten (op plaatjes) die je eventueel zou kunnen planten voor nachtvlinders. Wel eens gedacht aan Teunisbloemen in de tuin?”

De Nachtvlindernacht vindt vrijdag 22 juni plaats in de Heemtuin, Harenbergweg 1 (naast de Kaardebol) te Zutphen. Belangstellenden zijn welkom vanaf 21.00 uur en kunnen blijven zolang ze willen. De excursie is gratis, een vrijwillige bijdrage voor het IVN (onkosten) wordt op prijs gesteld. Honden kunnen er niet bij. Voor meer informatie, e-mail ktengrotenhuis@kpnmail.nl of website www.ivn.nl/afdeling/zutphen