Stedendriehoek

Vierde editie Dorpsfeest groter dan ooit

WARNSVELD – Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 augustus pakt Warnsveld groots uit voor de vierde editie van het Dorpsfeest.

Vrijdag wordt afgetrapt met de band Gust uit Dijkerhoek. Vijf mannen brengen onvervalste rock ’n roll in een vette show zonder poespas. Daarna volgt de band Loos Alarm; al dertien jaar lang brengen zij hét Vrienden van …’ gevoel op elk feest of festival. Nummers van De Dijk Bløf Van Dik Hout The Scene maar ook Engelstalig werk van bijvoorbeeld The Golden Earring en Liquido zitten gebeiteld in hun repertoire. Ze zetten alles op alles om het publiek een leuke avond vol herkenbare Nederrock te bieden afgewisseld met de broodnodige meezingers en ballads.

Op zaterdag is er een gezellige rommelmarkt op de Rijksstraatweg en kan het publiek ’s middags in de feesttent genieten van de Nina ten Kate Band (zie foto bekend van The Voice of Holland): een verfrissende pop- en rockband met een populair en herkenbaar repertoire met liedjes van onder anderen AC/DC Anouk Bon Jovi en Amy Winehouse. Vervolgens speelt in de feesttent de band 4 Acres uit Vierakker; zij brengt de jaren ’60 weer tot leven. ‘s Avonds draait buiten op het Feestplein op het tweede podium in het voorprogramma DJ Bakfiets vanaf 19.00 uur. Vanaf 20.15 uur is er ‘Q Music vier uur fout’: een sprong terug in de tijd met onder andere de ‘foute’ hits YMCA Que si que no en Sex on the beach. Tickets zijn te bestellen op tentfeesten.nl; deze kosten €650 in de voorverkoop en op de dag zelf aan de deur €1250.

Op zondag vindt een Country & Western Fair plaats: een dagje sfeervol gezellig en ongedwongen shoppen. Er is ook een vogelshow met roofvogels waaronder uilen. Tegen een kleine vergoeding kan men er zelfs mee op de foto. Die dag is er vanaf 12.30 uur een gratis toegankelijke kindermiddag met een Meet & Greet met onder anderen Sneeuwwitje Elza en Belle. Ook is DJ Bakfiets er weer met kinderhits. Kinderen kunnen geschminkt worden plus ze krijgen een suikerspin en leuke attentie.

In de feesttent speelt zondagmiddag de ‘tribute to the 70’s-band NBR met hits van onder anderen Queen Black Sabbath en Led Zeppelin. Daarna volgt de ultieme feestband Lynx met een spetterend optreden met hits variërend van André Hazes tot Aerosmith: heerlijke gitaarpartijen strakke baslijnen indrukwekkende drums en vocalen die staan als een huis. Als knallende afsluiter speelt zondagavond de tribute band CCR met klassiekers als Born on the Bayou Proud Mary en Susie Q. Het Woodstock-gevoel uit het jaar 1969 herleeft weer precies vijftig jaar nadat de echte Creedence Clearwater Revival optrad op het legendarische festival.

Tijdens het Dorpsfeest is er alle dagen een gezellige kermis en er staan verschillende foodtrucks voor de lekkere trek. Voor meer informatie: www.dorpsfeestenwarnsveld.nl