Stedendriehoek

Vier sportclubs samen in actie

ZUTPHEN – De jaarlijkse Rabobank-actie Hart voor de Achterhoek gaat weer van start. De stem van leden van de Rabobank is van 5 tot en met 19 september geld waard. Vier sportclubs in Zutphen en Warnsveld hebben de handen ineen geslagen. Korfbalvereniging KVZ, voetbalclub Warnsveldse Boys, WSV Volleybal en Beach Center Zutphen-Warnsveld willen door samenwerking optimaal profiteren van deze actie.

De voorzitters Henk Jan Milius, Bas de Bruijn, Max van Leeuwen en Jan Nijstad vertellen waarom zij geloven in de kracht van samenwerking: “We merken dat de bereidheid tot samenwerking groeit bij de sportclubs in Zutphen en Warnsveld. Als voorzitters weten we elkaar steeds beter te vinden en door elkaar wat te gunnen, kunnen we elkaar nog meer versterken en helpen. Samen staan we sterker en we hebben hetzelfde belang: meer jeugd en volwassenen in Zutphen en Warnsveld aan het sporten en bewegen krijgen. Met samenwerken boek je meer resultaat, bijvoorbeeld met deze actie van de Rabobank. Extra centjes binnenhalen voor je club helpt altijd om de ambities waar te maken en de sport in Zutphen nog verder te stimuleren.”

Iedereen die lid is van de Rabobank ontvangt een persoonlijke stemcode. Elke stemcode is goed voor  5 stemmen die verdeeld moeten worden over verschillende verenigingen, want er mogen maximaal 2 stemmen naar 1 club. Tot en met 19 september  kan er gestemd worden en elke stem is geld waard. In totaal is er in de Achterhoek € 400.000 te verdelen, maximaal € 2.500 per vereniging. Dat hopen de vier clubs allemaal binnen te halen.

Om nog meer kracht achter de actie te zetten, hebben de vier clubs samen een promotiefilmpje gemaakt. Twee volleyballers, twee voetballers en twee korfballers laten zien hoe leuk het is om samen te sporten. Op het zand van Beach Center Zutphen-Warnsveld spelen ze een partijtje volleybal, een partijtje voetbal en een partijtje korfbal. Vanaf 5 september is het filmpje te zien op de facebookpagina’s van de verenigingen.