Stedendriehoek

Vermaak voor jong en oud in musea

ZUTPHEN – Op zaterdag 8 en zondag 9 september is het Open Monumentenweekend. De Musea Zutphen zijn in misschien wel het mooiste monument van Zutphen gevestigd: het oude stadspaleis van de familie van Heeckeren. Tijdens Open Monumentenweekend zijn de Musea Zutphen gratis te bezoeken en is er van alles te doen voor jong en oud.

Op zaterdag kunnen kinderen deelnemen aan de workshop ‘Vaandel maken van vilt’, onder begeleiding van kunstenaar Mirjam Verbeek. De kinderen laten zich inspireren door de tentoonstelling ‘Adel in Beeld’ en de pracht en praal van het oude stadspaleis van de familie Van Heeckeren.

Zondag kunnen bezoekers al vroeg genieten van diverse optredens in de museumtuin en in de musea zelf. De Harmonie Sophia’s Lust treedt om 12.00 uur op in de museumtuin, in het Hof van Heeckeren. De muziekvereniging dankt haar bestaan aan de bijdrage van freule Sophia van Heeckeren van Ruurlo. Vanaf 13.00 uur zingt het gemende koor Fermata in de Musea Zutphen. Het repertoire van dit koor omvat zowel klassieke, geestelijke, wereldlijke als lichte muziek.
Om 15.00 uur brengt operazangeres Ivette van Laar bezoekers naar hogere sferen. Ivette zal zich al zingend door de museumzalen bewegen. Bezoekers kunnen van prachtige zang genieten en ervaren het monument – het oude stadspaleis van de Van Heeckerens – in al z’n glorie. Ivette zingt onder begeleiding van haar mobiele muziekinstallatie op geheel eigen wijze opera-aria’s en ander klassiek repertoire in de Musea Zutphen.

Tussen de pracht en praal van deze optredens door, zijn er gratis rondleidingen door de tentoonstellingen van beide musea. Van 14.00 tot 15.00 uur kunnen bezoekers deelnemen aan de rondleiding door de tentoonstelling ‘Adel in Beeld’ in het Stedelijk Museum Zutphen. In Museum Henriette Polak worden deelnemers rondgeleid door de tentoonstelling ‘Onalledaags’, van 16.00 tot 17.00 uur.