Stedendriehoek

Verken Eerbeek vanuit de helikopter

EERBEEK – Koningsdag in Eerbeek belooft weer een heel bijzondere, oer-Hollandse dag te worden in en rondom De Korenmolen. Naast de kindervoorstelling, kinderkleedjesmarkt, het vogelschieten voor de jeugd en de fietstocht zorgt muziekband De mannen van Lisanne! voor de muzikale noot. Dankzij de Eerbeekse ondernemers zijn er ook dit jaar weer veel leuke gratis attracties voor kinderen.

Nieuw tijdens Koningsdag is de Klim Kantel-twister. Wie van de twee deelnemers klimt het snelst met behulp van de touwladder naar boven? Net als vorig jaar is er ook weer een Multi Trampoline, mini-zweefmolen, rodeostier en springkussen.

“Altijd al een rondvlucht met een helikopter boven Eerbeek willen maken? Dit is uw kans! Tijdens Koningsdag is er een verloting. De loten kosten €2,- per stuk en voor drie loten betaalt u €5,-. Wordt uw nummer getrokken, dan bent u de winnaar van één van de vier geweldige hoofdprijzen. We verloten drie keer een rondvlucht met een helikopter boven Eerbeek en omgeving op Koningsdag, met vertrek rond 18.15 uur, en daarnaast één keer een minuut gratis winkelen bij Heine Jumbo Eerbeek. De opbrengst van de verloting gaat geheel naar het goede doel van Koningsdag 2018: een virtuele fiets voor De Beekwal. Tussen 14.00 en 16.30 uur worden de loten verkocht. Om 17.30 uur vindt de trekking plaats”, aldus de organisatie.

Een ontspannen fietstocht door ons mooie dorp is voor velen gewoon. Voor de bewoners van Woonzorgcentrum De Beekwal aan de Derickxkamp 27 is dit echter vaak fysiek niet meer mogelijk. Zou het niet fantastisch zijn als ook zij de mooiste plekken van Eerbeek zouden kunnen zien? Met de interactieve fietsroutes van Fietslabyrint ligt de wereld aan hun voeten. Maar dit systeem vergt een grote investering. Daarom heeft de Oranjevereniging Eerbeek Fietslabyrint voor De Beekwal als goede doel voor 2018 gekozen.”

Koningsnacht
“Koningsnacht komt er ook weer aan. Donderdagavond 26 april is het zover. Kom je ook weer mee feesten bij De Korenmolen met DJ Charly Canela? De entree is gratis. Het volledige programma staat op onze website www.oranjeverenigingeerbeek.nl.“