Stedendriehoek

Van profvoetballer naar Chinese geneeskunde

WARNSVELD – Ricky Bochem (links op foto) is sinds oktober werkzaam als acupuncturist en kruidengeneeskundige bij het Heelhuus Gezondheidscentrum. Als destijds profvoetballer van Vitesse besloot hij het roer volledig om te gooien en Chinese geneeskunde te gaan studeren. En dat deed hij grondig. Niet alleen in Nederland volgde hij de opleiding, maar ook verbleef hij zeven jaar in China om daar te studeren. Hij kende André Visch (rechts) van het Heelhuus al, sterker nog… Andre was zijn inspirator om het roer om te gooien.

André behandelde Ricky zelf in de tijd dat hij profvoetballer was bij Vitesse. “Ik werk veel met sporters en Rick had last van een knieblessure. Toen ik hem behandelde was Ricky geïnteresseerd in de Chinese Geneeskunde, zelfs zodanig dat hij besloot zijn voetbalcarrière op te geven om zich hier volledig op te storten. Hoe bijzonder is dat? Velen dromen van een professionele voetbalcarrière, terwijl Ricky juist geïnspireerd werd door een geheel ander vakgebied.”

Ricky volgde een studie Acupunctuur aan Academie Qing-Bai. “Daarmee was het voor mij nog zeker niet klaar. Ik vertrok naar China en ben daar 7 jaar gebleven.” Ricky is een van de weinige Nederlandse acupuncturisten die een volledige opleiding heeft afgerond zowel in Nederland als in China. Hij werkt als acupuncturist en kruidengeneeskundige. Terwijl André Ricky een aantal jaren uit het oog was verloren bleek deze in China te verblijven. Eenmaal terug nam hij contact op met André. “Ik heb zo vaak aan hem gedacht. Toen ik weer in Nederland was hadden we snel weer contact en inmiddels werk ik met veel plezier bij het Heelhuus. Daarnaast heb ik een eigen praktijk in Nijmegen.

André is blij met de samenwerking. “Ik werk veel met mensen met onbegrepen lichamelijke en energetische klachten en zet daar acupunctuur en healingtechnieken voor in, maar soms merk ik dat er net iets meer nodig is, zoals Chinese kruiden. Dan schakel ik Ricky in en omgekeerd werkt het ook zo. Met kruiden kun je onder andere op het gebied van huidproblemen, acne en eczeem goede resultaten bereiken. Daarnaast werken wij veel op het gebied van burnout, stress, bewegingsproblematiek, hoofdpijn en chronische vermoeidheid.

Voor meer informatie: www.heelhuus.nl