Stedendriehoek

Uitdagende hindernissen voor strijd tegen ziekte

WARNSVELD – Op zaterdag 29 juni gaat de tweede editie van de Buddy Obstacle Run van start. Na het enorme succes van de primeur van vorig jaar, belooft deze tweede editie nog spectaculairder te worden met nieuwe, gave hindernissen en verrassende (natuur)elementen, in en om het water.

Eventmanager Erik Hofmans vertelt namens de Stichting Battle4Kids: “De Buddy Obstacle Run vindt plaats in een prachtig natuurgebied in de omgeving van Warnsveld, waar uitdagende hindernissen oprijzen tussen de bomen maar ook in en rond het water. Er worden een drietal parcoursen uitgezet van 3, 6 en 9 kilometer. Hierdoor is de Buddy Obstacle Run geschikt voor iedereen van 5 tot 99 jaar. En zoals wij uitdragen is het uiteraard ook geschikt voor gehandicapte deelnemers die het 3-kilometerparcours met hun buddy(s) mogen aanvallen. Dit is bij uitstek het familieparcours want er zijn hindernissen in allerlei variaties met en zonder water. Er zijn op dit parcours bewust geen hindernissen geplaatst ín het water zodat ook mensen zonder zwemdiploma mee kunnen doen.”

De 6 kilometer is toegankelijk voor iedereen vanaf 10 jaar met een zwemdiploma het 9-kilometerparcours is toegankelijk voor iedereen vanaf 14 jaar uiteraard ook in het bezit van een zwemdiploma. De start en finish – met een spetterende slothindernis – zijn op het terrein van Warnsveldse Boys. Op het sportcomplex van Warnsveldse Boys kan gebruik worden gemaakt van kleedkamers en horeca. Er wordt ook gezorgd voor muzikale ondersteuning.

Het evenement staat in het teken van de ziekte Batten. Dit is een slopende stofwisselingsziekte bij kinderen die zich meestal openbaart tussen het vijfde en achtste levensjaar. Kinderen met deze ziekte zullen gemiddeld tussen hun 15e en 25e levensjaar komen te overlijden. Op dit moment is er voor deze ziekte nog geen enkele vorm van behandeling beschikbaar.

Kaarten voor de Buddy Obstacle Run zijn te koop via de website www.buddyrun.nl. Er zijn verschillende tijdvakken waarin van start wordt gegaan: 9.30 en 9.40 uur voor de competitief ingestelde deelnemers van respectievelijk de 6 en 9 kilometer. Vanaf 9.50 uur volgen dan de recreatieve deelnemers op deze afstanden. Vanaf 11.30 uur gaat de 3 kilometer van start waarbij er drie tijdvakken zijn voor de gehandicapte deelnemers. Er is een limiet gesteld aan het aantal deelnemers.