Stedendriehoek

Twintig jaar Zutphense fotojournalistiek in beeld

ZUTPHEN – De tentoonstelling Twintig Jaar Zutphense Fotojournalistiek is zaterdag 2 november te zien tijdens het open huis van Zutphens Persbureau. Ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van dit bureau voor tekst en fotografie is er die dag tussen 11.00 en 15.00 uur een open huis. Zutphens Persbureau is gevestigd op bedrijventerrein De Revelhorst, Bettinkhorst 9 in Zutphen.

Het bedrijf werd in 1999 opgericht door fotograaf Patrick van Gemert en tekstschrijver/journalist Fiona de Heus. Zij werken zowel in opdracht van kranten en magazines als van bedrijven en stichtingen.

Tentoonstelling
De fotostudio aan de Bettinkhorst is ingericht voor portret- en reclamefotografie, en met de mobiele studio maakt Patrick van Gemert vooral veel bedrijfsfoto’s op locatie. In al die jaren fotografeert hij ook het lokale en regionale nieuws. Bijzondere foto’s en spraakmakende onderwerpen uit al die jaren vormen de tentoonstelling Twintig Jaar Zutphense Fotojournalistiek. Afgelopen zomer was deze tentoonstelling te zien bij de Musea Zutphen, in het kader van Fotozomer Zutphen. Tijdens het open huis is dit werk ook te zien. Iedereen is van harte welkom, koffie en thee staan klaar. Zie ook: www.zutphenspersbureau.nl