Stedendriehoek

Twee filmpremières op één dag

ZUTPHEN – Op vrijdag 28 juni zijn er twee premièrefilms te zien bij Luxor Theater, Houtmarkt 64 te Zutphen: Ága, dat zich afspeelt in het onherbergzame Oost-Siberië, en Ramen Shop van de bekroonde regisseur Eric Khoo.

Ága is een prachtig gefotografeerd en ontroerend liefdesverhaal over de Inuit Nanook en zijn vrouw Sedna, die leven op de besneeuwde vlaktes in het noorden. Stilaan komt er echter een onvermijdelijk einde aan hun traditionele levenswijze. Chena, een vroegere vriend van hun dochter Ága, is hun enige connectie met de buitenwereld. Ága zelf verliet de ouderlijke yurt lang geleden vanwege een familieruzie. Als Sedna ziek wordt, wil ze haar dochter nog één keer zien en vertrekt Nanook op een lange reis om Ága te vinden. Aanvang: 17.00 uur.

Ramen Shop is een hartverwarmende culinaire film over de jonge Japanse ramenchef Massato. Na de plotselinge dood van zijn afstandelijke vader vindt hij een koffer met oude foto’s en een dagboek van zijn Singaporese moeder, die overleed toen hij tien jaar oud was. Spontaan besluit hij naar Singapore te reizen om meer over haar te weten te komen. Wat volgt is een aandoenlijke zoektocht naar verloren familieleden én verloren familierecepten. Aanvang: 20.30 uur.

Kaartjes en reserveren aan de theaterkassa of op de website www.luxorzutphen.nl. Ága is ook te zien op zondag 30 juni om 20.00 uur, vrijdag 5 juli om 20.30 uur en maandag 8 juli om 20.00 uur. Ramen Shop draait ook op maandag 1 juli om 20.00 uur, vrijdag 5 juli om 17.00 uur en zondag 7 juli om 20.00 uur.