Stedendriehoek

Toptalenten in duivelse opera’s

ZUTPHEN – Je ziel verkopen, advocaat van de duivel spelen? Het beroemde en eeuwenoude verhaal over het pact met de duivel beïnvloedt nog steeds ons dagelijks taalgebruik en is het thema van de Opera Aperitief van zaterdag 15 februari, van 16.00 tot 17.00 uur.

Gedurende een uur nemen negen leden van de Dutch National Opera Academy (DNOA) het publiek mee op een opwindende muzikale reis in de zaal, die voor opera ontworpen lijkt te zijn: De Buitensociëteit (theater Hanzehof). In geënsceneerde vorm vertolken zij aria’s, duetten en ensembles uit verschillende ‘duivelse’ opera’s. Wie weet niet van de juwelenaria van Bianca Castafiore uit De avonturen van Kuifje (‘..ach ik lach bij het zien van de schoonheid in dees spiegel…’)? Deze is afkomstig uit de Faust van Charles Gounod, één van de werken, waaruit delen opgevoerd gaan worden. Daarnaast komen ook opera’s van Berlioz, Boito en Meyerbeer aan bod. De regie is in handen van Robin Coops, Mirsa Adami verzorgt de begeleiding op de vleugel.

De Dutch National Opera Academy (DNOA) is de masteropleiding opera van de Conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Een na zware selectie gevormde groep van 12 studenten uit de hele wereld zet onder begeleiding van gerenommeerde coaches, die zelf hun sporen hebben verdiend op operagebied, de laatste stap naar een solocarrière in de opera. De DNOA-leden treden jaarlijks op in tenminste twee volledige producties en zijn geregeld te zien en te horen in het Koninklijk Concertgebouw, de Nationale Opera en tijdens de NJO Muziekzomer.

Het Operaplatform Gelderland-Overijssel is gevestigd in Zutphen en stelt zich ten doel opera als kunstvorm laagdrempelig te maken door het mogelijk maken van kleinschalige operavoorstellingen en –recitals op hoog niveau en het organiseren van educatieve activiteiten. Op regionaal niveau beoogt het Platform een doorgeefluik te zijn van informatie op operagebied. Voor meer informatie: www.operaplatform-go.nl en https://www.facebook.com/operaplatformGldOv