Stedendriehoek

Tips en tricks voor de hindernisbaan

ZUTPHEN – Een Obstacle Run: het lijkt je leuk om te doen, maar hoe train je daarvoor? Speciaal voor mensen die zich dit afvragen, geeft Marc Hoffman op zaterdag 18 en zondag 26 mei verschillende clinics.

Tijdens deze clinics neemt Marc de deelnemers mee langs het parcours en laat hen enkele hindernissen oefenen. Uiteraard geeft hij ook tips en tricks over het nemen van de hindernissen en worden er oefeningen gedaan, om straks zo fit mogelijk aan de start van de Buddy Run te verschijnen.

Om iedereen zo goed mogelijk voor te bereiden op de Obstacle Run, kan worden deelgenomen in een van de drie groepen: de familiegroep (voor ouders en/of begeleiders met kinderen), de reguliere sportersgroep en de buddygroep. Op zaterdag 18 en zondag 26 mei beginnen om 09.00 en 10.30 uur de familiegroepen. Deze bestaan uit maximaal twaalf man met minimaal één ouder of begeleider en twee kinderen. Hierbij wordt spelenderwijs een aantal oefeningen gedaan en worden een aantal hindernissen van het parcours genomen en uitgelegd.

Om 12.00 en 14.00 uur beginnen de clinics voor de reguliere sporters. In een groep van maximaal tien man oefenen zij voor de run van 6 of 9 kilometer. “Met deze groep lopen we het hele parcours en zullen we bij de hindernissen uitleg en tips geven.” Om 16.00 uur begint er nog een clinic voor reguliere sporters en eventueel buddy’s. Mocht dit een buddygroep worden, dan wordt de nadruk vooral op samenwerken gelegd.

“Wilt u perfect voorbereid aan de start staan op zaterdag 29 juni? Schrijf je dan nu in voor deze actieve en leerzame clinic via info@buddyrun.nl. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro per deelnemer.  Er geldt: vol = vol. Jouw inschrijfgeld komt geheel ten goede aan de bestrijding van de fatale stofwisselingsziekte Batten.” Wie lid is van een van de trainingspartners en meedoet met de clinic, kan 10 procent korting krijgen op het startbewijs voor de Buddy Obstacle Run. Op www.buddyrun.nl/training vindt men de trainingspartners.