Stedendriehoek

Theater, muziek, dans en tovenarij

ZUTPHEN – Theaterwerkplaats de Rode Hoed biedt dagbesteding aan mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Gedurende de week zijn er diverse projecten waaraan zij kunnen deelnemen. Zo staat er op maandag en dinsdag het onderdeel musical op het programma, op woensdag is het tijd voor een soort circus en op donderdag wordt een eigen film gemaakt. Op dit moment is er een plek voor een artiest vrij.

Op zondag 11 maart, tijdens Gluren bij de Buren en op zaterdag 17 maart staan er weer voorstellingen op het programma. Op beide dagen wordt de voorstelling twee keer gespeeld. De eerste voorstelling is om 14.15 uur en de tweede om 15.45 uur. De duur van de voorstelling is ongeveer een half uur. “Het wordt dit jaar een Chinees circus”, vertelt Louk namens het theater.

Voor de nieuwste voorstelling hebben de artiesten verschillende acts ingestudeerd. “Deze acts zijn samen met de artiesten ontstaan. En… doordat het bijzondere artiesten zijn, zijn het dus ook bijzondere acts. We kijken goed naar iemands persoonlijke belangstelling, plezier en uitdaging. Daar gaan we op door, zodat zij zich daarin verder kunnen ontwikkelen. Het leerproces is even belangrijk en plezierig als het resultaat en de opvoering. Dit jaar staat een Chinees circus op het programma met een Chinese keizer, een Chinese danseres, een Chinese tovenaar, een Chinese meester en een Chinese nachtegaal. En natuurlijk met muziek, dans en tovenarij erbij.”

De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage geven is mogelijk. Gezien de drukte van vorig jaar wordt geadviseerd op tijd te komen. Een half uur voor de voorstelling gaat de zaal open. “Een ‘meet and greet’ met de artiesten is mogelijk op beide dagen ná de tweede voorstelling.” Het adres is Marspoortstraat 8a. Voor informatie: www.theaterwerkplaatsderodehoed.nl