Stedendriehoek

Tennis Battle SBO Het Mozaïek Zutphen groot succes

ZUTPHEN – Tennisvereniging LTC Zutphen was dit jaar voor het eerst het decor van de Sport Heroes Tennis Battle. Op dinsdag 5 juni verlegden leerlingen van SBO Het Mozaïek hun grenzen tijdens de Tennis Battle. Ruim 40 leerlingen gingen de sportieve uitdaging aan, die werd georganiseerd door Special Heroes Nederland en LTC Zutphen en mede mogelijk gemaakt door subsidie van de KNLTB en Menzis.

Maximale beleving tijdens de Battle
Om 09.00 uur stonden de leerlingen van het Mozaïek op het tennisveld, waar ze in groepen op niveau werden ingedeeld. Iedere groep werd gekoppeld aan een gecertificeerde trainer van de vereniging, die de leerlingen de hele ochtend op verschillende manieren de sport tennis hebben laten ervaren. Alle ingrediënten waren aanwezig om van 5 juni een speciale dag te maken en de leerlingen een maximale beleving te kunnen geven en na afloop huiswaarts te laten gaan als echte helden van de school!

Voor veel leerlingen is sporten bij een vereniging en in teamverband moeilijk. Via het programma Sport Heroes maken de leerlingen kennis met een plaatselijke, enthousiaste vereniging en zien ze dat met elkaar sporten erg leuk is.

SBO Het Mozaïek is een speciaal onderwijs school die leerlingen, die gezien hun problematiek met betrekking tot het leren, werkhouding en persoonlijkheid, aangewezen zijn op speciaal basisonderwijs, de kans biedt zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen.

Iedereen kan een held zijn!
Sport Heroes laat jongeren van het speciaal onderwijs ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. Het is een sportstimuleringsprogramma van Stichting Special Heroes Nederland voor leerlingen in het speciaal onderwijs, het speciaal basisonderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs in de leeftijd van 6 tot en met 19 jaar. Ook voor hen wordt zo het sporten met anderen gewoon, samen grenzen verleggen, ieder op zijn eigen manier. Sinds de start van het programma in 2009 hebben al bijna 25.000 leerlingen aan Sport Heroes deelgenomen.

Het Mozaïek is afgelopen schooljaar begonnen met het Sport Heroes programma. De school en de projectleider van Special Heroes Nederland maken met elkaar een sportaanbod op maat. Alle lessen worden verzorgd door een trainer van één van de vele sportverenigingen uit het omgevingsgebied van de school. Het doel is dat zoveel mogelijk leerlingen in het speciaal onderwijs lid worden van een sportvereniging. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.specialheroes.nl