Stedendriehoek

Tekenen met draden in Waterkracht

ZUTPHEN – De eerste ontmoeting tussen Nouran Breem en Siddhi Tetteroo dateert alweer van september 2016. Zij kookten samen in wijkcentrum Waterkracht voor de buurtontmoeting De Tafel van Samen. Vanaf dat moment doen zij veel samen. Inmiddels maken ze ook samen kunst. Het resultaat is de komende maanden te zien in Waterkracht. Vorige week is de expositie Tekenen met Draden feestelijk geopend. Eens per maand geven de twee kunstenaars op maandag ook een workshop om samen de combinatie van tekenen en stof te ervaren.

Nouran Breem is kunstenares. Ze komt uit Syrië en woont in het Waterkwartier. Als jonge vrouw studeerde ze in Aleppo aan de kunstacademie en had haar eigen atelier, tot de oorlog haar dwong te vluchten. Na een moeilijke reis kwam ze in 2014 terecht in Zutphen.

Siddhi Tetteroo komt uit Zutphen. In 2016 zocht en vond ze jonge mensen uit Syrië die samen met haar wilden koken voor De Tafel van Samen. Die eerste ontmoeting tussen de twee vrouwen is om nooit te vergeten: “Samen is ons motto. We doen alles samen. Samen lachen, huilen, eten, wandelen, reizen, verhalen vertellen, genieten en nu dus ook het maken van kunst.” Iedereen is van harte welkom om zich in wijkcentrum Waterkracht te verwonderen over het bijzondere gezamenlijke kunstproject waarin de tekeningen van Nouran en de draden van Siddhi samen komen. Waterkracht is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Wanneer de zaal bezet is, kan de expositie niet bekeken worden. Men wordt dan ter plekke uitgenodigd om op een ander moment terug te komen.

De expositie Tekenen met Draden gaat gepaard met een serie workshops met dezelfde naam. Tijdens dit samenzijn ontdek je ‘draadje bij beetje’ hoe de combinatie van een tekening en stof plotseling voor een hele nieuwe beleving zorgen. De ontmoeting, het doen en praten met elkaar, is hierbij belangrijk. Aan elke workshop kunnen ongeveer tien mensen deelnemen. De kosten zijn 10 euro per persoon, inclusief materialen, koffie of thee en gezelligheid. De workshops worden gegeven in wijkcentrum Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106 in Zutphen, op maandag 8 mei, 5 juni en 3 juli van 11.30 tot 13.30 uur. Opgeven kan via e-mail nouran.breem1989@gmail.com.