Stedendriehoek

Stoffen Spektakel wederom in Hanzehal

ZUTPHEN – Op woensdag 3 april vindt de eerste voorjaarseditie van Stoffen Spektakel plaats in de Hanzehal, Fanny Blankers-Koenweg 2 te Zutphen. Deze grootste stoffenbeurs van Europa strijkt hier inmiddels voor het tweede jaar neer. De toegang is vrij.

Zo’n 4.000 vierkante meter wordt bezet door stoffenhandelaren uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland om de nieuwste lente- en zomerstoffen te tonen. Op meer dan 150 stoffenkramen kunnen de bezoekers zien wat de nieuwste modetrends zijn op zelfmaakmodegebied. “U kunt het vergelijken met de inhoud van vijftig grote stoffenwinkels, maar dan allemaal gespecialiseerd op hun eigen terrein”, vertelt Julian Timmerman. “Je vindt er een onmetelijke keus in damesstoffen, kinderstoffen, haute couturestoffen, gordijnstoffen, decoratiestoffen, quiltstoffen, coupons maar ook fournituren waaronder ritsen, knopen, garens, lintjes bandjes, naaimachines en nog veel meer. Tevens vind je er alle prijsklassen stoffen en door de onderlinge concurrentie zijn ook diverse merkstoffen sterk in prijs verlaagd. Vele bezoekers maken hier een dagje uit van, het is geopend van 9.30 tot 16.30 uur.”

Marco Spoelder en Julian Timmerman stonden vijftien jaar geleden nog op de markt als markthandelaar in stoffen. In al die jaren hebben ze Stoffen Spektakel opgebouwd tot een stoffenbeurs voor hobbynaaisters die internationaal werkt in Nederland, België, Frankrijk en Luxemburg. Ze organiseren meer dan 70 beurzen per jaar waar in totaal zo’n 300.000 bezoekers ontvangen worden. Zie ook de website www.stoffenspektakel.nl